Tiistai 18.06.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Neljän Koon tarinatalkootNeljän Koon tarinatalkoot

Neljän Koon tarinatalkoot

11.10.2018 Irma Hirsijärvi/Kunta L.Järvinen

Syksyllä 2018 starttaa Karstulan, Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven yhteinen Neljän koon tarinatalkoot-projekti. Hankkeen rahoittaa kyseiset neljä kuntaa, sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Projekti on jatkoa alueella aikaisemmin toteutetuille hankkeille "Aluetaiteilija hyvinvoinnin edistäjänä" ja "Voimaa taiteesta". Ne toivat menestyksellä alueelle erikoisosaamista tukien alueen kulttuuripalveluita ja -toimijoita.

Neljän koon tarinatalkoissa kirjoittajaryhmien tavoitteena on rohkaista kirjoittamaan omia ja paikallisia tarinoita, ja elvyttää tapahtumien kautta tarinankerronnan perinteitä. Se tukee laajemminkin kirjoittamista, ja kesällä 2019 onkin tulossa myös mm. kaksi 11-16-vuotiaille tarkoitettua luovan kirjoittamisen leiriä. Kirjoittajaryhmät ovat kaikenikäisille, ja niitä tulee Kannonkoskelle, Kyyjärvelle ja Kivijärvelle yksi kuhunkin ja Karstulaan kolme. Ryhmät kokoontuvat 2-3 viikon välein.

Vetäjänä toimii FT, kirjoittajaohjaaja Irma Hirsjärvi, kirjoittamisen sekatyöläinen ja tuttu Jyväskylän yliopiston kirjoittajaohjelman opiskelijoille ja Jyväskylän avoimen yliopiston ikääntyneiden kirjoittajille, ja muun muassa yksi Kummallisen kirjoittajat - opas fiktiivisen maailman luomiseen -kirjoittajaoppaan tekijöistä (Saara Henrikson, Irma Hirsjärvi, Anne Leinonen, 2014).

 Neljän koon kirjoittajaryhmä kokoontuu Kyyjärvellä kirjastossa joka toinen tiistai, seuraava kokoontuminen on 16.10.2018 klo 18.00.

 Yhteystiedot FT, Irma Hirsjärvi, sanataideopettaja 0505915461 hirsjarvi@gmail.com