Torstai 29.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Uusi kuntastrategia – hittibiisiUusi kuntastrategia – hittibiisi

Uusi kuntastrategia – hittibiisi

1.11.2018 Maaseudun Sivistysliitto / Niina Vuori

Voiko kuntastrategia olla vähän niin kuin hittibiisi – sellainen, minkä kaikki tuntevat. Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Kyyjärvellä kuntalaisia on kuultu monin eri tavoin pitkin vuotta. On menty sinne, missä ihmiset ovat. On pidetty penkkikahvilaa työpaikkaruokalassa, kauppakeskuksessa, kirjastossa, Kylätuvalla ja palvelukeskuksessa. On kuultu lapsia ja nuoria "Mun Kyyjärvi"-teemapäivässä. On tartuttu toiveisiin ja tehty yhdessä ensimmäiset konkreettiset teot; rantaan toivottiin penkkiä ja penkki tehtiin, raivattiin pajuja ja tehtiin niistä yhteisötaideteos ja kunnan uusi maamerkki, iso pajupallo aivan liikenneympyrän kupeeseen. Sen näkee jokainen Kyyjärvelle tuleva tai ohiajava.

Ihmisten ajatukset omasta kunnastaan on dokumentoitu; kirjoitettu blogeja, koottu kirjallinen kooste, otettu kuvia ja tehty videoita. Materiaali on osallistujiensa näköinen - monipuolinen, värikäs ja täynnä asiaa!

Nyt strategiatyö on tehty ja viranhaltijoilla ja päättäjillä mahdollisuus, ja velvollisuuskin, tarttua esille tulleisiin asioihin ja viedä niitä eteenpäin seuraavan vuoden toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon. Osallisuustyö itsessään on jatkuvaa ja vaatii suunnitelmallisuutta, tavoitteellisuutta ja yhdessä tekemistä.

Katso videot Kyyjärveltä MSL:n YouTube-kanavalta >>

Yhteisöllisessä strategiaprosessissa itse prosessi on vähintään yhtä arvokas kuin itse tulos. Niin tälläkin kertaa. Prosessin aikana on saatu ihmisiä mukaan, antamaan aikaansa ja jakamaan ajatuksiaan.

Omasta puolestamme kiitämme lämpimästi mahdollisuudesta olla mukana tässä työssä. Vastaanotto on ollut erittäin lämmin ja myönteinen. Ja mikä parasta, me saamme jatkaa ja olla mukana kunnan kehittämisessä jatkossakin! Hyvän mielen teot, yhteiset talkoot Kyyjärvellä ja Viitasaarella -hanke (2018-2020) ottaa nuoret mukaan kehittämään omaa kuntaansa ja sen palveluita sekä tekemään tekoja yhteiseksi hyväksi.

Lue koko juttu kuvineen MSL:n sivuilta >>