Torstai 24.10.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Palvelut paranee - laminaattorilla laatua....Palvelut paranee - laminaattorilla laatua....

Palvelut paranee - laminaattorilla laatua....

1.11.2018 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Mediamyllärit hankki lämpölaminaattorin Aveka Oy:ltä. Henri Kantola Tampereelta toi myllyn myllylle ja Jukka Pitkänen Kotkasta oli mukana asentamassa ja kouluttamassa.

Lämpolaminaattorilla saadaan liimattua suurkuvatulosteiden pintaan kalvo, jolla saadaan etenkin ulos sijoitettaviin tulosteisiin UV-suojaus. UV-suojaus antaa tulosteille huomattavasti pidemmän kestävyyden. Lisäksi laminaattorilla saadaan suurkuvatulosteet liimattua tasaisesti esimerkiksi kennomuoville tai jollekin muulle pinnalle. Laitteen hankinta on ollut pitkään suunnitteilla, mutta vihdoin päästiin asiassa eteenpäin - ja tietenkin POP-pankin suotuisalla lainapäätöksellä:) Ihan ilmaisia ei nämäkään saksalaiset myllyt ole.

Sikaa - eikä etenkään laminaattoria - kannata ostaa säkissä ja niinpä alkusyksystä tehtiin Veikon kanssa opintomatka Tampereelle ja Nokialle. Henrin avustuksella tutustuttiin paikallisiin pitkän linjan toimijoihin. Heiltä saatiin totuudenmukaista, hyvää taustatietoa työmenetelmistä sekä erityyppisistä laitteista. Laminaattorilla voi varmaan "päällystää" paljon muutakin kuin pelkkiä suurkuvatulosteita. Ainakin rakennustyömailla näkee kyseisellä tekniikalla toteutettuja säänkestäviä piirustuksia.

Lisäkuvissa Veikko tarkkana päällystämässä ensimmäistä isompaa kylttisatsia Voimatel Oy:lle Kokkolaan, Vaasaan ja Isokyröön. Hyvin on oppi mennyt perille ja harjoitus tekee mestarin.

Tervetuloa tutustumaan.