Sunnuntai 18.08.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Hygieniaosaamista KyyjärvelleHygieniaosaamista Kyyjärvelle

Hygieniaosaamista Kyyjärvelle

5.12.2018 Kyyjärven kunta / Maija-Liisa Immonen

Kotopaikka-hanke on järjestänyt keväällä 2018 koulutusta maahanmuuttajanaisille hygieniaosaamiseen. Maahanmuuttajanaiset tukihenkilöineen osallistuivat kokkikurssi-iltoihin. Monia herkullisia ruokia valmistui iltojen aikana. Koulutuksen aikana maahanmuuttajien tietous ja osaaminen keittiöllä työskentelyn, hygieniaosaamisen ja suomalaisen työelämän pelisääntöjen sekä suomen kielen taidon osalta on kehittynyt merkittävästi. Tästä osoituksena on se, että kaikki koulutukseen osallistuneet maahanmuuttajat saivat kesän 2018 alkuun mennessä suoritettua hygieniaosaamistestin ja saivat näin ollen hygieniapassit.

Hygieniapassi on todistus elintarvikehygieenisestä osaamisesta.  Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassi tarvitaan, jos työntekijä käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita.

Maahanmuuttajanaisilla on Paletin joulutorilla myyntipisteitä, jossa on tarjolla leipää, baklavaa ja muita leivonnaisia.  He tekevät mielellään myös tilauksesta leipää ja itämaista ruokaa.