Maanantai 20.05.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Nopolan päiväkodin Tenavien syksyNopolan päiväkodin Tenavien syksy

Nopolan päiväkodin Tenavien syksy

1.12.2018 Varhaiskasvatus Essi Valtoaho

Elokuussa päiväkodin toiminta alkoi vihdoin uusissa ja terveissä tiloissa. Päiväkodin vanhimmat lapset, 4-5 -vuotiaat Tenavat ovat nauttineet uuden päiväkodin tarjoamista mahdollisuuksista täysillä!

Tenavien syksyyn on mahtunut monenlaista toimintaa. Tässä vain tiivistetysti syksyn toiminnasta. Kuvat kertovat enemmän, niitä on runsaasti! ;)

Elokuussa tutustuimme uuteen ihanaan päiväkotiin ja sen uusiin leluihin ja peleihin. Lasten yksi suosikki on ehdottomasti kiipeilyseinä. Pohdimme yhdessä ryhmän sääntöjä ja leikimme tutustumisleikkejä. Elokuussa jatkuivat Metsämörriretket ja käynnistyi pikkueskaritoiminta 5-vuotiaille lapsille. Maistelimme erilaisia marjoja ja vihanneksia ja kävimme liikkumassa urheilukentällä.

Syyskuussa Tenavien teemoina olivat värit, muodot ja hyvät tavat. Kävimme omenaretkellä Saunakylällä ja lähetimme pullopostia satamasta. 

Lokakuussa teemoina olivat eläimet, peikot, nallet ja isovanhemmat. Metsämörriretkillä lapset saivat kuvata videolle erilaisia syksyn merkkejä. Vietimme nalleviikkoa, johon osui myös isovanhempien päivä. Yhdessä isovanhempien ja nalle-pehmojen kanssa lauleskeltiin ja taiteiltiin.

Marraskuussa aiheina olivat halloween, isät, merirosvot, linnut sekä kansainvälisyys ja erilaisuus. Järjestimme isänpäiväkahvituksen yhdessä esikoulun kanssa. Metsämörri oli huolissaan lintujen talviruokinnasta, joten päätimme tehdä linnuille ruokaa piparimuotteihin käyttäen kookosrasvaa, rypsiöljyä sekä siemeniä ja pähkinöitä. Kapteeni Koukku oli löytänyt pullopostimme ja vastasi siihen. Hänen Kaija-papukaijansa oli päässyt karkuun ja lensi tänne meidän luoksemme mukanaan aarrekartta. Lasten avustuksella löysimme aarteen jumppasalin yläkatsomosta!

Olemme myös valmistautuneet joulun tuloon ja harjoitelleet ahkerasti lauluesityksiä tulevaa joulujuhlaa varten. Monia kivoja juttuja vielä luvassa ennen joululomia! Tenavat toivottavat kaikille ihanaa ja rauhallista joulunaikaa! :)