Keskiviikko 17.07.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Yrittäjien joulupuuron jälkimaininkejaYrittäjien joulupuuron jälkimaininkeja

Yrittäjien joulupuuron jälkimaininkeja

16.12.2018 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Jo perinteeksi muodostunut yrittäjien joulupuurotapahtuma järjestettiin torstaina 13.12.2018 Kivirannassa. Järjestelyistä vastasivat Kyyjärven yrittäjät, kunta ja seurakunta.

Ruokapalvelupäällikkö Timo Lahti henkilökuntineen oli jälleen kerran loihtinut maukkaan puurokattauksen. Tarjolla oli riisipuuron päälle sokeria, kanelia ja tietenkin myös luumusoppaa. Ja puurossa manteli. Torttukahvit päälle palan painikkeeksi. Yksikertaisuudessaan toimiva ja tilaisuuteen sopiva kattaus. Kiitokset Timolle.

Jostain syystä tilaisuuteen ei tänä vuonna kovin moni yrittäjä ehtinyt mukaan. Informaatiokatkosta ja tiedonkulkua syyteltiin vaikka Nopola Newsin lisäksi lähes kaikki muutkin sosiaalisen median kanavat olivat tänä vuonna käytettävissä - Facebookit, Instagramit, You- ja kaikki sun muut tuubit. Perinteistä kutsukirjettä postin kautta ei tänä vuonna lähetetty eikä niin tehdä jatkossakaan. Nopola Newsissä kutsu oli julkaistu jo 22.11., mutta se oli epähuomiossa jäänyt siirtämättä joulukuulle eikä jostain syystä tapahtumakalenteristakaan merkintää löytynyt. Tärkeää on, että kaikki tapahtumat merkitään ensimmäiseksi tapahtumakalenteriin. Ensi vuodelle luvattiin lisätä tiedovälitystuutteja, joten jatkossa osallistuminen ei jää tiedonkulusta kiinni. Keskuteluissa nousi esiin tapahtuman ajankohta. Joskus se on ollut aamulla, joskus illalla ja nyt lounasaikaan. Arkipäivänä järjestettävän tilaisuuden paras ajankohta on ehkä kuitenkin lounasaika, mutta ideoita otetaan vastaan.

Pienestä osallistujapulasta huolimatta tilaisuus oli juuri sellainen kuin mihin se on tarkoitettukin - pieni hengähdystauko arjen kiireeseen ja valmistautuminen lähestyvään jouluun sekä lyhyt katsaus menneeseen ja tulevaan. Näitä asioita käsittelivät puheissaan Kyyjärven kunnanjohtaja Tiina Pelkonen, kirkkoherra Tarja Sulkala ja yrittäyhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Uusisalo. Yritykset ovat erittäin tärkeä osa kunnan elinvoimaisuutta.

Tilaisuudessa nähtiin edellisvuosien tapaan Lucia-kulkue ja kuultiin oppilaiden musiikkiesityksiä Siru Pyhälahden johdolla. Kyyjärvi-räppi on Nopolan koulun oppilaiden omaa tuotosta ja se sai ensiesityksensä koulun vihkiäisjuhlassa marraskuussa. Nyt se kuultiin uudelleen ja päästiin jopa räppäämään mukaan, ei mikään helppo homma. Kyyjärvi-räppi on sen verran hyvin tehty ja sanoitettu, että eiköhän siitä kuulla jatkossakin. Pohdittiin, että jos vaikka samalle dgitallenteelle Kyyjärvi-valssin kanssa. Kyyjärvi-räpin tausta tunnetaan, mutta osallistujista Kai Oinonen ja Lauri Lahtinen tiesivät samantien myös Kyyjärvi-valsiin säveltäjän. Soittoniekantien varrella asusteli aikanaan valssin säveltäjä. Samassa yhteydessä lähtee Tuulikki Raumalle pyyntö muuttaa Kyyjärvi-valssin syntyhistoria kirjalliseen muotoon Nopola Newsiin. Tuulikki tietää kyllä, ketä kannattaa asian tiimoilta haastatella.

Vaikka kunnanjohtajat Kyyjärvellä vaihtuvat niin on pakko todeta, että tilaisuuksien musiikillinen taso säilyy. Viime vuonna Eero rumpaloi oppilaiden mukana ja tänä vuonna Tiina lauloi ja säesti yhteislaulua flyygelillä. Petri Laaksosen Lumivalkea oli kuitenkin monelle sen verran vieras, ettei kunnollista yhteislaulua saatu aikaiseksi. Niinpä Tiinan soitto ja laulu pääsi oikeuksiinsa.

Mantelin löytäjän rintamalla ei mitään uutta kerrottavaa - se on ja pysyy samana - tänänkin vuonna Jari-Pekka Uusisalo. Onnea!