Maanantai 17.02.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kirjailija Magdaleena Hai
Kulttikirjailija Magdaleena Hai kiertueellaKulttikirjailija Magdaleena Hai kiertueella

Kulttikirjailija Magdaleena Hai kiertueella

1.1.2019 Neljän koon tarinatalkoot Irma Hirsjärvi

Kirjailija Magdaleena Hai on nopeasti noussut kulttimaineeseen, ja hän oli vuoden 2018 Finlandia Junior-ehdokas. Hänen teoksensa ovat rohkeita ja seikkailullisia, ja käsittelevät vaikeita asioita nuoren näkökulmasta. Magdaleena Hain romaaneja ja erityisesti novelleja lukevatkin myös aikuiset. Hän vierailee tammikuussa Karstulassa, Kannonkoskella, Kivijärvellä ja Kyyjärvellä.


Onko fantasia vastakohta realistiselle kerronnalle? Mitä on steampunk? Miten rajusti voi kirjoittaa nuorille? Voiko kirjoittaa osuuskunnassa

Muun muassa tällaisia kysymyksiä voi tehdä kirjailija Magdaleena Haille, joka on tuottelias, ja jopa kulttimaineessa. Hänen novellinsa ovat jo vuosia näkyneet kirjoituskilpailuissa kärkisijoilla, ja tänä vuonna hänet nimettiin yhdeksi Finlandia Junior-ehdokkaaksi heti sen jälkeen kun hän oli saanut jännittää Pohjoismaiden neuvoston Lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkintoehdokkaana.

Magdaleena Hain romaanit ja monet novelleista ovat steampunkia: se on yleensä aikuisten kirjallisuutena tunnettu tieteiskirjallisuuden laji, joka käyttää viktoriaanista estetiikkaa ja höyrykoneromantiikkaa, yllätyksellistä kerrontaa ja tieteisfiktion elementteja. Mutta hän kirjoittaa muutakin.

Magdaleena Hain Kryptozoologisia tutkimuksia -nettisivu kertoo monipuolisesta kirjailijasta, jonka kiinnostuksen alueilla ei tunnu olevan rajoja. Nuortenkirjoista Gigi ja Henri -kirjat ovat tunnetuimmat, mutta alan harrastajat tuntevat myös Magdaleena Hain monipuolisen novellituotannon. Sekä romaaneja että novelleja on käännetty eri kielille.

Magdaleena Hai tunnetaan erinomaisena esiintyjänä. Hän kiertää Neljän Koon tarinatalkoot-projektin ja koulujen vieraana 15.-16.1.2019. Kaikille avoin yleisötilaisuus pidetään Karstulan kirjastossa 15.1.2019 klo 18-19. Tilaisuus on avoin ja kaikenikäisille sopiva.