Perjantai 05.06.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Rakennetaan siltoja ihmisten välille ja autetaan yhteisöjä saavuttamaan suuriaRakennetaan siltoja ihmisten välille ja autetaan yhteisöjä saavuttamaan suuria

Rakennetaan siltoja ihmisten välille ja autetaan yhteisöjä saavuttamaan suuria

5.1.2019 Kunta / T. Pelkonen

 

Myytiinkö sinullekin joulun aikaan joulukalentereita, -lehtiä, -kortteja ja vuosikalentereita, jotka ovat ehkä päätyneet jo lehtikierrätykseen? Tuotteita ostamalla tuet paikallisten yhdistysten toimintaa, mutta voisiko varainkeruun järjestää toisin?

Samaan aikaan kun hukumme tavaran paljouteen, on maassamme avun tarvitsijoita, kuten yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytyneitä nuoria. Mitä jos varainkeruulla on mahdollista saada vielä enemmän hyvää aikaiseksi, kaikille parempi mieli ja yhteen hiileen puhaltava yhteiskunta?

Haluankin haastaa yhdistyksiä pohtimaan asiaa uudesta näkökulmasta. Miten yhdistettäisiin avun tarvitsijat ja aktiiviset seura- ja järjestötoimijat? Voisimmeko esimerkiksi ulkoilla vanhusten kanssa, käydä kahvittelemassa yksinäisten luona, tarjota harrastusmahdollisuuksia syrjäytyneille tai järjestää ystävänpäivätapahtuma vanhainkodilla? Vain taivas on rajana hyvän keksimisessä.

Kannustankin aktiivisia seura- ja järjestötoimijoita keräämään varoja oman toimintansa tukemiseksi erilaisin Hyvän teon kampanjoin. Tavaran sijaan ostatkin hyvän teon, jonka yhdistyksen vapaaehtoinen toteuttaa. Tuotteesta ei aina tarvitse jäädä mitään konkreettista käteen. Mieltä lämmittää paljon enemmän hyvät teot, mitä lahjoituksilla saadaan aikaiseksi. Myös markkinat rakastavat hyviä tekoja ja samalla yhdistyksen imago saa uutta tuulta purjeisiin. Empatia, tietämys ja hyvä mieli moninkertaistuvat, kun pidetään yhdessä huolta toinen toisistamme. Luodaan yhdessä paikallisia hyvän teon esimerkkejä ja laitetaan hyvä kiertämään.

Kuntana haluamme edesauttaa kuntalaisten, yhteisöjen ja yritysten mahdollisuuksia toimia itsensä ja muiden hyväksi. Osallisuuden toteutuminen edellyttää kunnan sitoutumista vuorovaikutteiseen ja avoimeen yhdessä tekemiseen kuntalaisten ja yhteisöjen kanssa. Tehdään Kyyjärvestä vaikuttavien ihmisten, tekojen ja kohtaamisten asuinpaikka. Hyödynnetään kuntalaisten ja yhteisöjen asiantuntemusta ja osaamista kunnan toiminnan ja palvelujen kehittämisessä. Elinvoimaa rakennetaan jatkossa yhä enemmän kumppanuus- ja verkostoperiaatteella, sillä yksikään kunta ei menesty yksin.

Tervetuloa yhdistykset tulevaisuusiltaan ti 29.1 klo 17-19 Nopolan koululle!


Hyvää uutta vuotta toivotellen,

Tiina Pelkonen
Kunnanjohtaja