Maanantai 21.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Keväällä Neljän Koon tarinatalkoiden kirjottajat lukevat ääneenKeväällä Neljän Koon tarinatalkoiden kirjottajat lukevat ääneen

Keväällä Neljän Koon tarinatalkoiden kirjottajat lukevat ääneen

26.2.2019 Neljän koon tarinatalkoot Irma Hirsjärvi

Neljän Koon tarinatalkoissa on tehty tarmolla töitä. Tekstejä on tullut kuin lastuja puusepän verstaalta, ja kohta alkaa hahmottua projektin antologiakin. Ennen sitä kuitenkin laitetaan tarinat julkiseen kerrontaan. Kirjalliset kakkukahvit saavat jatkoa, sillä ensimmäinen Neljän Koon lukutapahtuma pidetään Kannonkoskella, Ullan ruokahuoltamolla 28.2. klo 17.

Kannonkoskelaisten kirjoittajien tekstien lukutalkoot on ensimmäinen Neljän Koon tarinatalkoiden tarinaturinoista. Avoimen lavan konseptilla jokainen paikalla olija voi lukea tekstinsä ja saada palautetta. Luvassa on paikallistarinaa ja kertomusta, ameriikan reissun kuvausta ja onpa projektin vetäjäkin luvannut lukea novellinsa.

- Kannonkoskelta löytyy niin murteen rikkaus ja kuin tarinoiden moninaisuuskin. Toivon, että kannonkoskelainen saamelaisperintö näkyy myös tulevissa julkaisuissa ja odotan syksyllä tulevaan antologiaamme myös muun muassa runoutta, anekdootteja paikallisista ihmisitä sekä muisteluita pikkulottien elämästä, kertoo hankkeessa työskentelevä sanataideohjaaja Irma Hirsjärvi.

Kannonkosken tapahtuman jälkeen seuraava sovittu tarinatuokio on Kivijärvellä 4.4. klo 14-15 Kivijärven kirjastossa ja sen jälkeen Matkabaarissa klo 15.30-16.30. Tulossa on vastaavat tapahtumat myös Kyyjärvelle ja Karstulaan.

Kannonkosken 28.2. klo 17 pidettävä lukutilaisuuden paikka on Ullan Ruokahuoltamo. Tarpahtumassa on kahvitarjoilu ja vapaa pääsy.