Lauantai 08.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kirjailija Anne Leinonen kouluttaa ja sparraaKirjailija Anne Leinonen kouluttaa ja sparraa

Kirjailija Anne Leinonen kouluttaa ja sparraa

1.2.2019 Neljän koon tarinatalkoot Irma Hirsjärvi

Ristiinalaiselle Anne Leinonelle luonto vahva vaikuttaja. Tarinat, myytit ja paikalliskertomukset ovat hänelle keskeinen tarinan kerronnan väline. Hän vierailee Kyyjärvellä, Karstulassa, Kannonkoskella ja Kivijärvellä 4.-5.2.2019.

Anne Leinonen vierailee Karstulan, Kannonkosken, Kyyjärven ja Kivijärven kouluissa ja kirjastoissa 4.-5.2.2019. Kiertue on järjestyksesä toinen Neljän koon tarinatalkoiden järjestämistä kirjailijavierailusta. Kolmas, kirjastokiertue järjestetään syksyllä 2019.

Juvan pienviljelijäkodissa kasvanut Anne Leinonen päätti vartuttuaan lähteä Helsingin yliopistoon lukemaan maantiedettä, josta suoritti maisterin tutkinnon. Työ löytyi kuitenkinkin mualta, tietokirjallisuuden kustannustoimittajana. Äskettäin Anne Leinonen otti askeleen Koneen säätiön apurahakauden tuella, ja jättäytyi kirjalliseksi tutoriksi ja täysipäiväiväiseksi kirjailijaksi. Jo vuosia sitä ennen Anne Leinonen oli kouluttanut, tukenut ja sparrannut lukusia nuoria kirjoittajia ihan omaksi huvikseen.  Lisäksi hän on ollut muun muassa kirjailijaliiton hallituksessa, läänin taidetoimikunnassa ja monin muin keinoin edistämässä kirjallisuuden asemaa maassamme. 

Anne Leinosen parhaiten tunnetut työt ovat Eija Lappalaisen kanssa nuorille aikuisille kirjoitettu Routasisarukset-trilogia, sekä aikuisille suunnattu Viivamaalari. Edellinen kuvaa katastrofin jälkeistä Eurooppaa, jälkimmäinen on hienoeleinen ja yllätyksellinen pohdinta ihmisyydestä, valinnoista ja todellisuuksista. Ihastuttavan kerroksellinen Kirjanoita ja Noitakirja -romaanipari on jännittävän maaginen kirjaseikkailu.

Anne Leinonen on kirjoittanut jo nyt runsaan novellituotannon. Novellikokoelmat Valkeita lankoja ja Pienen rasian jumala ovat vahvaa ja moni-ilmeistä suomalaista novellistiikkaa. Romaanien ja novellien lisäksi Anne Leinonen on kirjoittanut muun muassa kuunnelman, ja ollut toimittamassa lukuisia antologioita, sekä "Kummallisen kirjoittajat" -kirjoitusoppaan yhdessä Saara Henrikssonin ja Irma Hirsjärven kanssa. Aivan oma lukunsa on Anne Leinosen toimittama USVA-nettilehti, joka sisältää huikean kokoelman spekulatiivisen fiktion helmiä.

Leinoselle on myönnetty WSOY:n nuortenkirjakilpailun 1. palkinto sekä KSL:n palkinto yhdessä Eija Laitisen kanssa. Hän on voittanut suomalaisten scifi-lukijoiden valitseman Atorox-palkinnon kolmesti, sekä Portti-lehden kirjoituskilpailun kahdesti.

 

Anne Leinonen
• WSOY:n nuortenkirjakilpailun 1. palkinto 1999 yhdessä Eija Laitisen kanssa (Lokkeja rakastava veli).
• Kansan sivistysliiton palkinto 2000 yhdessä Eija Laitisen kanssa.
• Portti-novellikilpailun voitto 2003 novellista "Valkeita lankoja".
• Atorox-palkinto 2004 novellista "Valkeita lankoja", 2007 novellista "Toisinkainen", 2011 novellista "Nahat".
• Portti-novellikilpailun voitto 2011 novellista "Oliverin kirja".

 

Mistä löytää Anne Leinosen?

ti 5.2.
Karstulan kouluvierailu klo 12-13
Kyyjärven kouluvierailu klo 14.10-14.55
Kyyjärven kirjasto, avoin tilaisuus klo 15.30-16.30
Karstulan kirjasto, avoin tilaisuus klo18.00-19 

ke 6.2.
Kivijärven kouluvierailu klo 10
Kannonkosken kouluvierailu klo 13.15
Kivijärven kirjasto, avoin tilaisuus klo 16-17