Maanantai 10.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Urku- ja kuoromusiikin konsertti Kyyjärvellä ja PerhossaUrku- ja kuoromusiikin konsertti Kyyjärvellä ja Perhossa

Urku- ja kuoromusiikin konsertti Kyyjärvellä ja Perhossa

20.2.2019 Kyyjärven seurakunta Adolfiina Turtinen

Kyyjärven ja Perhon urut täyttävät tänä vuonna 30 vuotta. Merkkivuotta juhlistetaan urku- ja kuorokonsertilla. Konsertoijiksi saamme vieraita Oulusta, Oulun Konservatorion kirkkomusiikin opiskelijat opettajansa Christian Ahlskogin johdolla.

Kyyjärven ja Perhon urut täyttävät tänä vuonna 30 vuotta. Molemmat urut ovat Hans Heinrichin urkurakentamon rakentamat. Kyyjärvellä äänikertoja on 16 ja Perhossa 20. Molemmat urut ovat mekaaniset ja ne valmistuivat v. 1989. Niiden disposition eli äänikertavalikoiman suunnitteli oululainen Risto Ainali, joka konsertoi molemmissa seurakunnissa v. 2009, kun urut olivat olleet käytössä 20 vuotta.

Merkkivuotta juhlistetaan myös tänä vuonna konsertilla. Oulun Konservatorion kirkkomusiikin opiskelijat konsertoivat opettajansa urkuri Christian Ahlskogin johdolla sekä Kyyjärven että Perhon kirkossa keskiviikkona 20.2.2019. Ohjelmassa on opiskelijoiden esittämää urku- ja kuoromusiikkia sekä Christian Ahlskogin urkuimprovisointia.

Christian Ahlskog on opiskellut urkujensoittoa Pietarsaaressa, Helsingissä ja Amsterdamissa. Hän suoritti Sibelius-Akatemiassa urkujensoiton A-tutkinnon v. 2004 ja valmistui seuraavana vuonna musiikin maisteriksi. Ahlskog toimi v. 2006-2014 kirkkomuusikkona Kokkolan ruotsalaisessa seurakunnassa, kunnes aloitti syksyllä 2014 urkujensoiton lehtorina ja kirkkomusiikin linjanjohtajana Oulun Konservatoriossa.

Kirkkomusiikin koulutus on toiminut Oulun Konservatoriossa vuodesta 1984 lähtien. Koulutus valmistaa kirkkomuusikon perustutkintoon. Opintoihin kuuluu mm. urkujen- ja pianonsoitto, laulun opiskelu, kuoronjohto, kuorolaulu, erilaiset lauluyhtyeet ja teoria-aineet. Suuri osa valmistuneista jatkaa opintoja Sibelius-Akatemiassa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Perhossa kerätään vapaaehtoinen kolehti Yhteisvastuulle, ja Kyyjärven kolehti kerätään sekä Yhteisvastuulle että konserttikulujen kattamiseen.

Konsertit pidetään 20.2.2019 klo 18 Kyyjärven kirkossa ja klo 20 Perhon kirkossa.