Perjantai 22.03.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
LähiTapiola Keski-Suomi lahjoitti defibrilaattorin Kyyjärven kunnalleLähiTapiola Keski-Suomi lahjoitti defibrilaattorin Kyyjärven kunnalle

LähiTapiola Keski-Suomi lahjoitti defibrilaattorin Kyyjärven kunnalle

19.3.2019 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Sydäniskurin luovuttivat LähiTapiola Keski-Suomen hallituksen puheenjohtaja Jouko Huumarkangas, myyntipäällikkö Olli Kauppinen sekä hankkeen yhteistyökumppani SPR Ensiapu:n koulutuskoordinaattori Sari Reinikainen. Lahjoituksen vastaanotti Kyyjärven kunnanjohtaja Tiina Pelkonen. Defibrilaattori eli sydäniskuri sijoitetaan Kivirannan palvelukeskukseen.

Kyyjärvi ei ole ainoa kunta Keski-Suomessa joka saa sydäniskurin vaan lahjoitus perustuu LähiTapiola Keski-Suomen tavoitteeseen lahjoittaa sydäniskuri jokaiseen keskisuomalaiseen kuntaan seuraavan kahden vuoden aikana. Lahjoituskierros alkoi muutamaa päivää aiemmin Jämsästä ja Kangasniemeltä ja kierros jatkuu alkuvuoden kuluessa Joutsaan, Kannonkoskelle, Keuruulle, Kivijärvelle, Konnevedelle, Pihtiputaalle ja Toivakaan.

Sydäniskureiden hankinta keskisuomalaisiin kuntiin on maakunnallinen turvallisuusteko, jonka tavoitteena on parantaa ensiapuvalmiutta alueellamme. Elämäturvastrategiamme mukaisesti rakennamme turvallisempia paikallisyhteisöjä, toteaa Jouko Huumarkangas. 

Hankkeen yhteistyökumppanina toimii SPR Ensiapu, joka on yhdyssiteenä kuntiin ja koordinoi koulutukset. Suomessa tapahtuu vuosittain noin 15000 kuolemaan johtanutta sydänpysähdystä. Sydänpysähdyksen sattuessa tärkeintä on aloittaa elvytys viipymättä vahinkojen minimoimiseksi. Vaikka defibrilaattori kuullostaa ainakin sanana hankalalta, laitteen käyttö on suhteellisen helppoa. Laite ohjaa käyttäjäänsä, mutta kannattaa tietenkin osallistua ilmaisiin koulutuksiin ohjeistaa Sari Reinikainen.

LähiTapiola Keski-Suomi on monessa menossa mukana ja muina strategian mukaisina kohteina mainittakoon ruokapankin auton hankinnan tukeminen, sähköpyörien hankinta poliiseille, Järvipelastusseuran tukeminen sekä joulun aikaan vähävaraisten lapsiperheiden tukeminen. Eikä kukaan voine kieltää, etteikö LähiTapiola Keski-Suomen logo tai banderolli näy lähes jokaisessa paikallisessa tai maakunnallisessa tapahtumissa - kuten esimerkiksi viime lauantain Kyky-Betsetin lentopallo-ottelussa liikuntahallilla. Merkittäviä maakunnallisia tukikohteita ovat myös lasten ja nuorten liikuntaharrastusten ja kulttuurin tukeminen. Oman osansa yhteisestä hyvästä saavat myös paikalliset järjestöt ja yhteisöt.

Sydäniskureiden lisäksi yhteisvastuullisiin turvallisuustekoihin voidaan lukea vuosittain järjestettävät ensiapu- ja alkusammutuskoulutukset sekä sammutintarkastukset. Viime vuonna tarkistettiin noin 3500 sammutinta alueellamme, toteaa myyntipäällikkö Olli Kauppinen.

Kyyjärven kunta kiittää sydämellisesti lahjoituksesta!

Kyyjärven tilanne on hyvä, sillä sydäniskurit löytyvät myös Paletista ja liikuntahallilta. Ne on saatu aiempien lahjoitusten turvin.