Tiistai 11.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kaarina Hakala saateltiin haudan lepoonKaarina Hakala saateltiin haudan lepoon

Kaarina Hakala saateltiin haudan lepoon

18.3.2019 Kyyjärven mediamyllärit / Olavi Vallivaara

Hellä Kaarina Hakala e.Huttunen siunattiin Sysmän kirkossa lauantaina 23.2.2019. Muistotilaisuus oli siunauksen jälkeen Sysmän seurakuntatalossa.

Hellä Kaarina Hakala e. Huttunen syntyi 2.8.1939 Helvi ja Aaro Huttusen perheen esikoistyttärenä Kyyjärven Kumpulan Raasussa. Kaarinan ollessa kahden kuukauden ikäinen perhe muutti Jyväskylään. Pian muuton jälkeen Isä-Aaron oli lähdettävä sotaan ja äiti palasi Kaarinan kanssa Raasuun. Kaarinalle syntyi 4 siskoa ja veli, joista Leila sisar nukkui pois vajaan vuoden Kaarinaa aikaisemmin. Isän ollessa vielä sodassa muutettiin Karstulan Kieräperälle. Marraskuun lopulla 1944 isä palasi sodasta. Myöhemmin perhe muutti Kyyjärven Oikarin kylälle. Kaarina kävi kansakoulun omalla kylällä. Oppivelvollisuuden suoritettuaan hän pääsi lastenhoitajaksi Asikkalaan, Pätiälä nimiseen kartanoon. Asikkalassa asuessaan hän tutustui lastensa tulevaan isään ja he avioituivat vuonna 1959. Heille syntyi 4 tytärtä ja he jatkoivat miehen kotitilan hoitamista. Yhdessä hoidettiin lypsykarjaa ja viljeltiin maata. Äidin ja maatalon emännän töiden lisäksi Kaarina jakoi postia lähikyliin. Hän toimi aktiivisesti kyläseuratoiminnassa.

Kaarina muutti Lahteen v.1979, jonne hänet oli valittu Hankkijan ruokalan pääemännäksi. Hän oli erinomainen ruuanlaittaja, pidetty henkilö työpaikallaan, iloinen ja lämminhenkinen persoona. Suuri pettymys oli työnantajalle ja työtovereille, kun Kaarina ilmoitti muuttavansa Sysmän Karilanmaalle. Hänestä tuli Perttulan-tilan emäntä ja hänet vihittiin avioliittoon Matti Hakalan kanssa v.1984. He hoitivat yhdessä Perttulan tilaa ja karjaa aina vuoteen 1994, jolloin Kaarina jäi eläkkeelle. Eläkkeellä ollessaan Kaarina ja Matti omistautuivat harrastuksilleen. Kaarina hoiti puutarhaa, kasvimaata ja kukkia. Eläimet olivat edelleen hänelle ilon lähteenä. Kun lehmät pantiin pois tilalle tuli kanat ja kissa.

Perttulassa ystävät ja tutut saivat kokea lämmintä vieraanvaraisuutta. Kaarinalla oli aina kahvit ja monet herkut tarjottavana. Kaarina ja Matti matkustelivat paljon sekä koti- että ulkomailla eläkkeellä ollessaan. Monet yhteiset ruskaretket tehtiin heidän kanssaan ja he nauttivat kyyjärvisten ja muidenkin ruskaretkeläisten seurasta.

Kaarina iloitsi suvun jatkumisesta. Neljän tyttären lisäksi syntyi 8 lastenlasta ja 7 lapsenlapsenlasta. Kaarina oli rakastava puoliso Matille, mummi, isomummi ja hyvä äiti. Luonteeltaan hän oli positiivinen ja humoristinen. Kaarinan iloinen hymy on jäänyt kaikkien läheisten ja tuttujen mieliin. Kaarinan elämänpäivät tulivat täyteen 3.2.2019. Häntä jäivät kaipaamaan Matti-puoliso, tyttäret perheineen, lastenlapset, lastenlastenlapset, sisaret ja veli perheineen sekä muut sukulaiset ja ystävät.

Siunauksen Sysmän kirkossa 23.2.2019 toimitti rovasti Olavi Vallivaara ja Timo Leppänen lauloi. Muistotilaisuutta vietettiin Sysmän seurakuntatalossa. 

Aihealueen yhteistyöyritykset

Kyyjärven Hautauspalvelu