Keskiviikko 22.05.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Teknisen johtajan ensimmäinen kuukausiTeknisen johtajan ensimmäinen kuukausi

Teknisen johtajan ensimmäinen kuukausi

1.3.2019 Kyyjärven kunta / Marjukka Latva-Laturi

Ensimmäinen kuukausi on nyt vierähtänyt Kyyjärven kunnan uutena Teknisenä johtajana. Aika on mennyt nopeasti tutustuessa Kyyjärveen, kuntalaisiin ja uusiin työkavereihin, tutustuminen jatkuu parhaiten ihan ajankohtaisten asioiden äärellä.

Ensimmäiset viikot ovat aina haastavia, tietotulva on valtava, on paljon uusia nimiä ja kasvoja sekä kunnan toimintakulttuuri, miten kuntalaisia palvellaan. Pelkästään se, että saadaan kaikki yhteydet, käyttöoikeudet ja salasanat kymmeniin paikkoihin toimimaan vaatii oman aikansa.
Hakiessani Kyyjärvelle, tutkailin netistä mitä kunnasta kerrotaan ja esille tuli positiivisia asioita kuten uusi koulu, yrittäjyys, lentopallo ja Paletti. Ja kaikki nämä monien muiden asioiden lisäksi on jo ensimmäisen kuukauden aikana osoittanut, että Kyyjärvellä on tekemisen meininkiä ja yhteisöllisyyttä, jossa on hienoa olla mukana.

Töiden perässä olemme kulkeutuneet Lehtimäelle, jossa perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi 3 lasta ja kissa.
Lentopallo on meidän perheen yksi harrastus, 16 vuotias tytär pelaa nyt Pihtiputaalla B-tytöissä ja Soinissa A-tytöissä, jota mieheni valmentaa. Toisena harrastuksena meillä on rakentaminen, viime keväänä ostimme pienen 100-vuotiaan hirsitalon Kristiinankaupungin keskustasta, jota kunnostamme pikkuhiljaa. Talo on aikoinaan toiminut viereisen makkaratehtaan varastona ja asuinrakennuksena. Talon kellari oli kaupunkilaisten kylmävarasto, jossa säilytettiin perunoita ja kalaa. Varsinaisia suunnitelmia talolle ei vielä ole, mutta ehkäpä siitä tulee sitten joskus meidän eläkeläiskoti.

Työhistoriaani kuuluu 18 vuotta Honkarakenteella, pääosin Alajärvellä, mutta myös osan aikaa Karstulassa. Hongalla tein suunnittelu- ja kehitystyötä, viimeisenä toimin projektipäällikkönä asiakaspalvelutyössä. Vuonna 2014 siirryin Kuortaneelle, jossa olin rakennustarkastajana lähes viisi vuotta.

Innolla odotan kevään alkamista, mitä lumen alta paljastuu ja miltä Kyyjärvi kesällä näyttää.
Alku on näyttänyt lupaavalta, minut on otettu hienosti vastaan ja työkaverit ovat loistava tiimi.

Nähdään ja tutustutaan, tulkaa rohkeasti juttelemaan 

Marjukka Latva-Laturi