Tiistai 31.03.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Ehdokas Anu Oksanen esittäytyyEhdokas Anu Oksanen esittäytyy

Ehdokas Anu Oksanen esittäytyy

1.4.2019 Eduskuntavaaliehdokas Anu Oksanen

Hei. Olen Saarijärveltä kotoisin oleva ekonomi, luontoihminen ja maatilan tytär.

Valmistuin Helsingin kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi 1998 pääaineena pk-yritysten johtaminen ja yrittäjyys. Sivuaineeni, kansanvälisen muotoilujohtamisen (International Design Business Management), opiskelin teknillisessä korkeakoulussa, taideteollisessa korkeakoulussa ja kauppakorkeakoulussa - poikkitieteellisesti!

Olen ehdokkaana eduskuntavaaleissa, koska haluan pitää Suomen elinvoimaisena ja tasa-arvoisena maana. Tähän käyttöön antaisin laajan osaamiseni, kokemukseni sekä kansainväliset verkostoni. Vaaleissa teemanani on vastuullisuus - kaikessa toiminnassa! Toimimalla vastuullisesti, huomioimme toimintamme vaikutukset muihin: niin sosiaaliset, taloudelliset kuin ympäristövaikutuksetkin. Tätä vastuullisuusajattelua edistän myös kaikessa päätöksenteossa!

Lue eteenpäin, niin tutustut minuun paremmin ja voit päättää, voisinko olla juuri sinun edustajanasi eduskunnassa.

Ekonomiksi valmistumisen jälkeen olen tehnyt töitä taloustutkijana, vetänyt korkeakoulun yrityshautomoa, koordinoinut Venäjän ja Kiinan kaupan aikuiskoulutusohjelmia sekä kehittänyt asiantuntijana TE-toimistojen ja ELY-keskusten prosesseja sekä henkilöstön osaamista. Maan korkealla koulutusasteella on tutkimusten mukaan suora yhteys kansantalouden kasvuun. Siksi koulutukseen pitää edellen panostaa ennemmin kuin leikata!

Tällä hetkellä asun Saarijärvellä ja työskentelen Kyyjärven ja Kannonkosken kunnan elinkeinokoordinaattorina ja olen Kannonkosken kunnan johtoryhmän jäsen. Työni on hyvin monipuolista ja siihen kuuluu yritysten perustamisneuvontaa, yrityskehittämistä, kuntamarkkinointia, hanketyöskentelyä, työvoima-asioita sekä kuntien elinkeinopolitiikan toteuttamista. Vastuullani on myös ulkomaalaistaustaisten henkilöiden työlupa-asioiden hoitaminen. Kahdenkymmenen vuoden ajan olen ollut koko ajan jollain muotoa tekemisissä yrittäjyyden kanssa ja toiminut myös itse viisi vuotta yrittäjänä. Siksi erityisesti pienyrittäjyyden edistäminen on lähellä sydäntäni.

Olen aina ollut aktiivinen yhdistystoimija. Jo alaikäisenä toimin Lukiolaisten Liitossa sekä vapaaehtoisena SPR:n rinnepäivystäjänä laskettelurinteillä. Opiskeluaikana olin mukana Kansainvälisen Kaupan Opiskelijayhdistyksessä ja oppilaskuntatoiminnassa. Pisimpään kaikista järjestöistä toimin Helsingin Ekonominaisten johtokunnan jäsenenä, josta jouduin luopumaan muutettuani ulkomaille. Yhdistystoiminta on kansalaisaktivismia parhaimmillaan, eikä niissä tehtyä työtä tule koskaan laittaa verolle.

Tämän hetkisiä luottamustehtäviä minulla on Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuustossa ja Saarijärven sivistyslautakunnassa. Suomen Ladussa toimin kansallisessa maastopyöräilyn kehittämistyöryhmässä. Pyöräilyn edistäminen ja turvallisten ajo-olosuhteiden luominen pyöräilylle ovatkin oivia asukkaiden terveyttä- ja hyvinvointia edistäviä investointikohteita kaikille kunnille.

Ihan pienestä asti olen suunnistanut sekä nyt vanhempana olen alkanut kilpailemaan myös pyöräsuunnistuksessa ja multisportissa. Multisport-kisoissa liikutaan itse suunnistaen eri tavoin: pyörällä, meloen tai juosten. Yllätystehtäviäkin löytyy aina matkan varrelta. Paras sijoitukseni on parin vuoden takaa pyöräsuunnistuksen MM-kisojen viides sija. Aktiivisena luonnossa liikkujana arvostankin puhdasta luontoamme ja jokamiehenoikeuksiamme sekä metsän merkitystä hyvinvoinnin lähteenä. Eduskunnassa tekisin kaikkeni näiden arvokkaiden asioiden säilyttämiseksi.


Olen asunut Suomen lisäksi Ranskassa, Kyproksella ja Thaimaassa. Bangkokissa heräsin siihen, miten jäljessä Suomessa olemme liikenteen päästöjen vähentämisessä. Perheellämme oli Bangkokissa käytössä maakaasu-sähkö-hybridiauto, eikä se ollut siellä mikään uusi juttu! Siksi näenkin, että autoilun vähentämisen ja sähköautojen lisäksi uusien teknologioiden käyttöönotto autoilussa nopeuttaisi päästöjen vähenemistä vanhemmissakin autoluokissa.

Kiitos, että jaksoit lukea näin pitkälle! Ajattelin, että tekemiseni kertovat sinulle jotain arvomaailmastani ja siitä millaisia asioita pidän tärkeänä. Jatkossa voit seurata minua, ajatuksiani ja tapahtumiani verkkosivuillani, Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Verkkosivut: www.anuoksanen.fi/

FB: www.facebook.com/vihreaoksanen

Twitter: www.twitter.com/anu_oksanen

Instagram: www.instagram.com/anu.oksanen/

Hyvää ja aurinkoista kevättä kaikille!

Anu