Sunnuntai 12.07.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Tuija Siltanen: Turvallinen arki kaikilleTuija Siltanen: Turvallinen arki kaikille

Tuija Siltanen: Turvallinen arki kaikille

1.4.2019 Kansanedustajaehdokas Tuija Siltanen (s.Toppinen), Kokoomus

Turvattomuus on maassamme lisääntynyt viimeisen vuoden aikana huomattavasti. Turvallisuuttamme uhkaa järjestäytynyt ja muu rikollisuus, ilmastomuutoksen aiheuttamat uhkat, syrjäytyminen ja yksinäisyys, sodan ja terrorismin pelko, pakolaisten turvapaikka- ja karkotusasiat, ahdistelu- ja seksuaalirikokset, erityisesti lapsien koskemattomuutta rikotaan räikeällä tavalla.

Kaikki lapsiin ja nuoriin kohdistuneet rikokset on otettava erityisen vakavasti, oli tekijä tai epäilty sitten kuka tahansa. Nollatoleranssia kuulutetaan monessa asiassa, mutta tässä sitä on vaadittava. Lainsäädännössä on lasten ja nuorten kanssa toimivien henkilöiden rikostaustan selvittäminen, mutta se ei ole käytössä kaikissa toimintaa järjestävissä yhdistyksissä. Nyt on aika toimia tässäkin asiassa.

Jokaisella tulee olla oikeus elää arkea ilman uhkaa omasta turvallisuudestaan. Rikoksista tulee joutua vastuuseen tehokkaasti kaikkialla Suomessa ja myös uhrien asemaa on parannettava. Meidän tulee vahvistaa viranomaisten mahdollisuuksia ylläpitää ihmisten oikeutta elää turvassa niin kotona kuin julkisilla paikoilla. Poliisin ja tuomioistuimen voimavarojen on oltava riittävät rikosten tutkimiseksi ja laillisen järjestyksen turvaamiseksi kaikkialla maassa.

Näihin asioihin on puututtava riittävällä tarmokkuudella, muuten Suomi ei ole reilu eikä kanna vastuuta lapsistaan ja yhteiskunnastaan. Meillä on kaikilla vastuullisuuden velvollisuus. Tämä koskee erityisesti toisten ihmisten kunnioittamista ja jokaisen on mahdollisuuksiensa mukaan kannettava vastuuta lähiyhteisöstään ja lähimmäisistään. Tulevaisuutemme on kiinni turvallisuudestamme ja tämän päivän lapsista, jotka ovat huomisen aikuisia. Oikeusjärjestelmämme kaipaa uudistamista ja uskottavuuden palauttamista. Turvallisuus pitää taata lapsille päiväkodissa, koulussa ja harrastuksissa. Aikuisille ja nuorille työelämässä ja vapaa-aikana, sairaille ja vanhuksille hoivakodissa ja sairaalassa.

Tehdään yhdessä Suomea, jossa kaikilla on turvallinen arki. Kukaan ei jää yksin ja kenenkään ei tarvitse pelätä. Taataan kaikille samat oikeudet ja velvollisuudet. Nostetaan perinteiset arvot kunniaan, koti uskonto ja isänmaa.

Jatketaan Kokoomuksen aloittamaa lainsäädännön uudistamista erittäin voimakkaasti, jotta Suomessa on tulevaisuudessakin kaikkien turvallista elää.

Tuijan Facebook sivulle pääset tästä linkistä.

Sähköposti: tuija.siltanen@viitasaari.fi