Torstai 28.05.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Omaishoitajan virkistysvapaa- omaishoitajan jaksamisen tueksiOmaishoitajan virkistysvapaa- omaishoitajan jaksamisen tueksi

Omaishoitajan virkistysvapaa- omaishoitajan jaksamisen tueksi

3.4.2019 Saarikka/Annemari Mäntynen

Saarikassa aloitettiin omaishoitajille tarkoitettu virkistysvapaapalvelu vuoden 2015 vuoden alusta. Nyt vuoden alusta alkaen palvelu on ollut omaishoitajille ja -hoidettaville ilmaista. Saarikka haluaa näin tukea kaikkia omaishoitajia, jotka tekevät tätä arvokasta työtä kotonaan. Palvelun saaminen edellyttää voimassa olevaa omaishoitosopimusta.

Uutena virkistysvapaan työntekijänä on aloittanut Susanna Varpula (kuvassa vasemmalla). Palvelu on omaishoitajille tarkoitettu tukipalvelu, jonka tavoitteena on tukea omaishoitajan jaksamista mahdollistamalla aikaa omaishoitajan oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen.  Omaishoitajilla on esim. mahdollisuus lähteä käymään omilla asioilla, kauppareissulla, uimassa, kylässä jne. sillä aikaa, kun hoitaja on kotona hoidettavan kanssa- tai omaishoitaja voi vain viettää aikaa kotona, omien asioittensa parissa. Omaishoitaja tietää itse parhaiten, millaiset asiat tukevat hänen jaksamistaan ja hyvinvointiaan.

Huomioitavaa on, että palvelu ei ole kotihoidon käyntien korvaaja. Palvelua on mahdollista saada maksimissaan 1 kerran viikossa tai 4 kertaa kuukaudessa ja maksimiaika kerralla on 8 tuntia.

Omaishoitajien virkistysvapaan tilaukset arkisin klo 10-11, puh:

040 716 5710

Lisätietoja omaishoidontukiasioista antaa tarvittaessa palveluohjaaja Eija-Maria Leppänen, puh: 044 459 6160 (kuvassa oik)

Lisää tietoa Saarikan palveluista löydät tästä linkistä