Perjantai 10.07.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Matkailu ja etenkin luontomatkailu on kasvava ala SuomessaMatkailu ja etenkin luontomatkailu on kasvava ala Suomessa

Matkailu ja etenkin luontomatkailu on kasvava ala Suomessa

23.4.2019 Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Kaustisen ja Perhon toimipaikka Taru Siekkinen-Siljala / Veikko Huumarkangas

Kuvassa eurooppalaisia vapaaehtoisia, joita luonto-ohjaajat ohjaavat käytännön tehtävissä.

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto Perhon toimipaikka tarjoaa luontoalan koulutusta, jossa voit valmistua luonto-ohjaajaksi. Luonto-ohjaajan koulutuksessa voit suuntautua joko riistaopintoihin tai luontomatkailuun valitsemalla luonto-ohjaajan perustutkintoon osia, joissa on retkeily- ja luontomatkailua tai riistanhoitoa ja saaliin käsittelyä. Koulutus on tarkoitettu luontomatkailuyritystä suunnittelevalle tai alan töihin suuntautuvalle niin nuorelle kuin jo kokeneemmalle opiskelijalle.

Syksyllä 2019 opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella yhdessä Euroopasta tulevan vapaaehtoisryhmän kanssa vaeltamiseen ja ulkoilureittien rakentamiseen liittyviä taitoja käytännössä mm. Salamajärven kansallispuiston alueella.

Luonto-ohjaajan koulutuksessa on mukana hyviä työelämäkumppaneita, joissa työssäoppiminen tapahtuu mm. Rukan ja Ylläksen seudulla. Yhteistyökumppaneita ovat mm Rukapalvelu, Erä-Susi, Konijängän kotieläinpiha, Ruka adventures, Lammintupa, Snowfun Safaris, Ruka Kuusamo matkailuyhdistys, Kylmänmaa OY, Sisu Outdoors, Lapland Safaries Ylläs ja Cafe Bryggan.

Riistapainotteisessa luonto-ohjaajakoulutuksessa voit opiskella riistankäsittelyä ja metsästyksen tutkinnon osan. Syksyllä koulutukseen sisältyy metsästystä ja saaliin käsittelyä, josta saa hyvää tietoa mm. kaupallisen metsästyksen järjestämiseen. Parasta ovat yhteiset jahdit ja riistankäsittely ruuaksi asti hyvissä tiloissa. 

Kouluun haetaan jatkuvan haun kautta osoitteessa www.KPEDU.fi

Aurinkoisin terveisin:

Matti Louhula
toimipaikkapäällikkö

Keski-Pohjanmaan
aikuiskoulutus & ammattiopisto
GSM 044-7250655

matti.louhula@kpedu.fi  

  Aihealueen yhteistyöyritykset

  Veljekset Parkkonen
  Millespakka OY
  Kipakka
  Tulostekniikka
  Perhon Maatalousoppilaitos