Tiistai 04.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Vapaaehtoistyö antaa iloaVapaaehtoistyö antaa iloa

Vapaaehtoistyö antaa iloa

1.4.2019 EL Tuula Härkönen

EL:n Kyyjärven yhdistyksen apustoiminnan avulla maailmaa paremmaksi

Eläkeliiton yksi tärkeä toimintamuoto on vapaaehtoistoiminta, jossa sitoudutaan noudattamaan yhteisiä käytänteitä: vaitiolovelvollisuus, olla kuulija ja rinnallakulkija, oma itsensä, läheinen. Voi auttaa yhtä ihmistä tai useampaa. Tehdään kotivierailuja, soitetaan juttuseuraa kaipaavalle, annetaan asiointiapua, nettiopastusta, vieraillaan hoivalaitoksissa... Vapaaehtoiset pitävät kirjaa toimistaan, vuosittain tehdään tilastot ja Eläkeliitto saa avustusta tärkeästä työstään. Vapaaehtoistoimijoilla on EL:n vakuutus.

Yhdistyksemme aloitti "virallisen" apustoiminnan v.2015 Kyöstin, Riitan ja Annelin toimesta. Nyt vapaaehtoistoiminnan vastuuhenkilöinä ovat Heljä Colella (0400 211 351) ja Inkeri Huhtala (050 5376906) ja kirjattuja vapaaehtoisia on 14. Toista vuotta on pyörinyt vierailuketju eli pareittain olemme vierailleet viikoittain, yleensä torstaisin, Kivirannassa. On laulettu ja luettu, jumpattu ja juteltu. Toiminta on palkitsevaa: se antaa myös itselle paljon. - On mukava muistella yhdessä: miten juhlittiin, seurusteltiin, hiihdettiin; mitä syötiin, mitä käsitöitä  tehtiin... - Juttelutuokiot ovat parasta! - Luetaan:Viispiikkinen kiinnostaa, tarinat, vitsit, arvoitukset. - Kirjasto tuo luettavaa ja katseltavaa. - Ei tarvitse olla mitään erityistä. Voin kuunnella juuri sinua, taputtaa kädelle, silittää. Aina tuntee olevansa tervetullut.

Heljä ja Inkeri toivovat lisää vapaaehtoisia. Pitivät meille palaverin ma 25.3. (josta kuvat). Vuosien myötä toiminta on muuttanut muotoaan - aina on kehittämisen paikka. Suunniteilla on säännöllisen ulkoilun aloittaminen, kun ilmat tästä lämpenevät ja lumet sulavat. Tulossa on vappuajelu, siitä lisää myöhemmin.

PS. Yhdistyksemme vapaaehtoistoimintatilastoa v.2018: toimintakertoja 331, avunsaajia 1907, yht. 444 tuntia

PS. Ks lisäkuvat. Pääkuva kertokoon, että vapaaehtoistyö voi koskea myös pieniä ihmisiä, ihan ketä vaan!

PS. Omaiset, naapurit, ottakaa yhteyttä, jos teidän läheisenne tarvitsee juttuseuraa tai ulkoilua tms. Muistakaa, että myös Punaisella Ristillä on ystävätoimintaa.

Aihealueen yhteistyöyritykset

R uusisalo
Kivijärven Apteekki & Kyyjärven sivuapteekki
Ruokala Margit
Kyyjärven Vanhustentaloyhdistys ry