Torstai 28.05.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
MAKSUTONTA DIGILAITEKOULUTUSTA KANSALAISOPISTOISSAMAKSUTONTA DIGILAITEKOULUTUSTA KANSALAISOPISTOISSA

MAKSUTONTA DIGILAITEKOULUTUSTA KANSALAISOPISTOISSA

1.4.2019 Juttuvinkki Karstulan kansalaisopisto / M.O.

Opetushallitus on myöntänyt erillisen määrärahan Saarijärven ja Karstulan kansalaisopistoille käytettäväksi aikuisten perus- ja digitaitojen kohentamiseen tänä ja ensi vuonna. Rahoitusta saatiin kansalaisopistojen toimialueiden yhteiseen hankkeeseen kaikkiaan 50 000 euroa. Saadun rahoituksen vaikutuksesta hankkeen puitteissa järjestettävä koulutus on osallistujille maksutonta.


Ensimmäisinä hankkeen koulutuksista käynnistyvät kevään aikana sekä Saarijärvellä, Karstulassa että Kyyjärvellä Digiklinikat, joissa on tarkoituksena tarjota pika-apua erilaisiin arjen tietotekniikkapulmiin, esimerkiksi kuinka pankkiasiat hoituvat tietoverkossa erilaisilla laitteilla (älykännykät, tabletit, tietokoneet), tai kuinka tilataan verotoimistosta uusi verokortti tai vaikkapa kuinka ostetaan bussilippu. Jonkin verran voidaan auttaa myös aivan tietoteknisissä perusasioissa, mutta varsinaisesti tietotekniikan perusteiden opetusta tullaan järjestämään kansalaisopistossa tulevalla syyskaudella 2019 pidempinä kursseina. Myöskään kovin laajaa teknistä apua, esimerkiksi tietokoneen huoltotoimia ei voida digiklinikoilla tarjota.

Digiklinikalle pääsee varaamalla ajan kirjastolta ja kertomalla millaiseen pulmaan apua tarvitaan. Saarijärvellä Digiklinikkatoiminta on alkanut 20.3., Kyyjärvellä ensimmäinen Digiklinikka on 28.3. ja Karstulassa 2.4.

Aikuisten perustaitoja kohentavia koulutuksia järjestetään kansalaisopistoilla syksystä 2019 alkaen. Koulutuksissa aihealueita ovat mm. viestintä- ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen, yhteiskuntatietous, kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet sekä esimerkiksi arkipäivän matematiikka ja ongelmanratkaisutaidot. Kaiken kaikkiaan koulutusten tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää sellaisia perustaitoja joita jokainen tarvitsee pärjätäkseen monimutkaistuvassa yhteiskunnassa, jossa suuri osa palveluista on jo siirtynyt ja yhä enemmän siirtyy tietoverkkoihin.

Kansalaisopistojen yhteistyökumppaneina tässä hankkeessa toimivat kuntien työllisyystoimijoiden verkosto, sosiaaliviranomaiset sekä paikalliset yhdistykset ja säätiöt.

(P.S. Tiedotustekstiin Maarit Ohrasen lisäys:
Koska tiedottaminen on hieman "jälkijunassa", niin ensimmäisen klinikkapäivän ajanvarauksessa Kyyjärvellä ei noudateta tuota kuvassa mainittua ohjetta, että aika pitäisi varata viikkoa ennen klinikkapäivää. Ensimmäinen mahdollisuus saada opastusta on siis jo torstaina 28.3. Ottakaahan yhteyttä! Kirjaston yhteystiedot p. 044 459 7062, kyykirja@kyyjarvi.fi)