Maanantai 03.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Meidän viikko kirjastollaMeidän viikko kirjastolla

Meidän viikko kirjastolla

23.5.2019 Kirjasto / Eveliina Ohranen ja Pauliina Holmström

Kesä odottaa jo nurkan takana, mutta ysit on vielä kunnon töissä. Tämä on meidän viimeinen tet-viikkomme peruskoulussa ja tavoitteena on suoriutua siitä mallikkaasti. Me kaksi ollaan oltu kirjastossa tetissä. Töitä on tehty vaikka mitä mukavassa ilmapiirissä.

Me olemme aina rakastaneet kirjoja. Ala-asteella olimme melkoisia lukutoukkia; lukiessa muu maailma unohtui ja mielikuvitus pääsi valloilleen. Nykyään ei olla keritty käymään kirjastolla, mutta on tultu kirjoitettua enemmän tarinoita omaksi ajanvietteeksi. Suunnittelimme tet-paikan hakemista kirjastolta pienestä pitäen ja täällä me nyt sitten ollaan!

Kirjaston työt ovat olleet monipuolisempia kuin tiesimmekään, mikä taitaa olla tässä viikossa ideana. Olemme mm. päällystäneet ja merkinneet uusia kirjoja, suorittaneet lehtien arkistointia ja järjestelyä sekä tehneet muita päivittäisiä pikku askareita. Jos jotain on jäänyt viikosta mieleen, niin ainakin numerot ja aakkoset.

Työ on yllättänyt vaativuudellaan. Meille osoitetut hommat eivät kovin vaikeita ole olleet, mutta kirjaston pyörittämiseen tarvitaan monenlaisia eri taitoja. Esim. digitalisaation vaikutukset ovat kirjaston arjessa merkittävät ja iso osa töistä tapahtuu netissä. Saa nähdä, miten kirjaston toiminta muuttuu vielä meidän aikanamme.  

Tällainen ympäristö on meille viihtyisä. Kuka tahansa meidät tunteva voi sen aavistaa... Pienet sisäiset perfektionistimme ovat nauttineet kirjaston järjestyksestä ja tuhannet kirjat ruokkivat taiteellisia aivonystyröitämme. Olemme myös saaneet hyviä eväitä tulevaisuuden työn etsintää ajatellen. On ollut kivaa tähän asti ja on varmasti loppuunkin saakka!