Torstai 21.11.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kurssilaiset Aila NIskala, Terttu Honkonen ja Irma Niemelä tekstien äärellä.
Kyyjärven tarinatalkoissa Tekstiä pukkaa!Kyyjärven tarinatalkoissa Tekstiä pukkaa!

Kyyjärven tarinatalkoissa Tekstiä pukkaa!

10.5.2019 Neljän koon tarinatalkoot Irma Hirsjärvi

Kyyjärven, Karstulan, Kivijrven ja Kannonkosken yhteiset tarinatalkoot eivät jää vain kirjoittajien omaksi iloksi. Karstulassa ja Kivijärvellä pidetyt lukutalkoot saavat jatkoa. Kyyjärvellä kirjoittajien tekstejä pääsee kuulemaan Tarinaa pukkaa!-tapahtumassa 21.5. klo 18 Kyyjärven kirjastossa. Sitä ennen Karstulassa kaikkien ryhmien kirjoittajien yhteinen Lyyrinen ilta kutsuu runouden kuuntelijoita 16.5. klo 18 Kruukkilan saliin.

Neljän Koon tarinatalkoiden tavoite on löytää kirjoittavia ihmisiä ja saattaa heidät yhteen. Syksyllä aloittaneissa ryhmissä ja tapahtumissa onkin ollut lähes kolmisenkymmentä ihmistä. Suurin osa on ollut mukana kaksi kertaa viikossa kokoontuneissa ryhmissä. Lisäksi mukaan on innostunut lähtemään muitakin monenlaisten tekstien kirjoittajia. Työstettävänä on ollut kauhua, Ameriikan muistelmia ja laajoja historiallispohjaisia tekstejä, kyläkirjaa ja muistelmia, runokokoelmia ja vahvaa draaman ainesta.

Kyyjärvellä kokoontuneen ryhmän kokoontumisissa sana on aina vapaa. Nauru raikanut, ja syvissäkin tunnelmissa on oltu. Sanataideohjaaja Irma Hirsjärven antamien kirjoitustehtävien ja harjoitusten lisäksi jokainen ryhmäläinen on tuonut esiin myös omia tekstejään.

Merkittävä talven voimanponnistus Kyyjärvellä on ollut Aila Niskalan ja Irma Niemelän toimitttama Kumpulan kyläkirja, jonka kehkeytymistä ryhmässä seurattu ihaillen. Kyyjärven kirjastossa 21.5. pidettävässä Neljän Koon tarinatalkoiden Tekstiä pukkaa! -tilaisuudessa markkinoidaankin voimalla Kumpulan kyläkirjaa. Pääosassa on kuitenkin ihmisten omat tarinat ja kertomukset, joista moni on jo valikoitunut syksyllä ilmestyvään antologiaan. 

Kirjoittajaprojektin ryhmät jatkavat viikolla 32. Mukaan pääsee ilmoittautumalla hirsjarvi@gmail.com. Voit myös ehdottaa uutta ryhmää. Ryhmien toimintaa voit seurata facebookissa: katso Neljän Koon tarinatalkoot. Tiedotusta tulee kuntien facebook-sivuille ja kirjastoihin, ja pian päivitettävien Karstulan kunnan sivuille.

Tulevat tilaisuudet:

Kaikkien neljän kunnan yhteinen Lyyrinen ilta Karstulan Kruukkilan salissa 16.5. klo 18, os Muhosentie 10.

Kyyjärven Tekstiä Pukkaa! Kyyjärven kirjasto 21.5. klo 18.

Kumpulan Kyläkirjan julkaistamistilaisuus 7.7. klo 13, Kumpulan koulu.

21.7. Viispiikisen kirjoituskilpailun tulosten julistaminen Karstulassa

Kaikki tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia ja sopivat kaikenikäisille!