Tiistai 04.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Partiotaitokisoissa Partiotaitokisoissa

Partiotaitokisoissa

12.5.2019 Kyypartio/ Eevaliisa Hakola / Sudet lauma

Jyväskylässä järjestettiin 4.5. partiotaitokisa sudenpennuille ja seikkailijoille. Kyypartiossa soi herätyskello kisapäivänä jo varhain.

Silti vain kiirettä meinasi pitää.. luminen tie ja edessä ihanasti aura-auto putsasi tietä ja päästi takapäästä suolaa tielle. Koska renkaat ajopeleissä eivät olleet kesäiset vaan keliin sopivat, päästiin turvallisesti perille Kypärämäkeen. Tiina toimi saattajana Ahkerat apinat joukkueelle ja yllekirjoittanut Sudet pentueelle. Molemmissa vahvuus oli 4.

  • Olimme KAIKKI MUKAAN PT-kisoissa ja sijoituimme sijalle 21.   (KyPa Sudet) Siellä oli erittäin kivaa. Saimme hienot kaikki mukaan merkit. Teimme hyvää ruokaa ruokarastilla, se oli kasviswokkia, jonne laitoimme nuudeleita. Kivoin rastitehtävä oli näppituntuma, jossa piti panna kädet pahvilaatikkoon, jossa oli kaikkea partioon vähemmän tai enemmän liittyvää esinettä.  ( Ne 10 eri asiaa piti siis nimetä tunnustelemalla)

Saattajat saivat kulkea lasten mukana rasteilta toiselle. Tarvittaessa sai auttaa tehtävän lukemisessa mutta muuta apua ei kisaajille saanut antaa. Kieltämättä tuntui aika kurjalta jättää Sudet alkutehtävän pariin. Seisoa itse sivustalla ja seurata kuinka he ryhmänä toimivat, ymmärtävätkö saadun tehtävän jne. Jännitin varmasti enemmän kuin pentueeni. Lähtötehtävänä oli rakentaa mallin mukainen Narri. Siitä oli mallipiirros mukana. Ja malli oli katsottavissa kentän sivustalla. Vaikka kuinka katson mallikuvaa tätä kirjoittaessani tuottaa minulle vaikeuksia tajuta kuinka sen rakentaisin.. Onneksi lapset ovat minua näppärämpiä. Alku oli siis hyvin haasteellinen ja siinä reipas tunti vierähti lähes kaikilta pentueilta. Sudet olivat rastin jälkein nälkäisiä ja eväiden kera siirryttiin kohti uutta rastia. Kartta kertoi suunnan, minne seuraavaksi. Suunnistaa ei tarvinnut mutta hyvää kartanluku harjoitusta saatiin, kun rastit kierrettiin järjestyksessä ja oli hyvä seurata selkeitä maamerkkejä ja katsoa missä ollaan kartalla/ maastossa.

  • Yhdellä rastilla piti kantaa ihmisiä repparissa, kinkata, tehdä kuningastuoli ja mennä kottikärrykävelyä ja kaikkea muuta. Meidän piti antaa ensiapua vieraalle ja kävellä 5 km. Teimme kisaan omat kisapaidat joissa oli käärme ja tassun jälki ja meidän nimi ja kisanumero.
  • Minä en ollut mukana pt kisassa koska meillä oli minun täti yökylässä. Olisin ehkä halunnut mennä, koska siellä näytti tosi kivalta ja varmaan myös oli kivaa.
  • Huonot asiat.. eka tehtävä oli typerä, se oli vaikea.
  • Siellä oli kivaa. Paras oli ihan ensimmäinen, siksi koska siinä rakennettiin Narri. Se oli kiva.
  • Kisan jälkeen saatiin ostaa kioskista, se oli kivaa. Kivaa oli myös kiipeillä koulun kiipeilytelineissä kisan jälkeen.
  • Partiotaitokisoissa oli kivaa, meidän numero oli 129.
  • Kotoa lähdimme klo 6.30 ja takaisin tulimme 20.30 mutta siellä oli tosi kivaa.

Päivä oli pitkä. Sudareilla oli 12 eri tehtävärastia. Rastitehtävien lisäksi koko kisan aikana arvioitiin pentueen yhteistyötaitoja, käytöstä, hyviä tapoja ja liikennesääntöjen noudattamista. Päivä sujui oikein hyvin, olimme Tiinan kanssa yllättyneitä ja ylpeitä kuinka hyvin partiolaisemme tsemppasivat päivän haasteet. Kokemus oli kaikille uusi ja oppia ja kokemusta tuli runsaasti. Huippua oli nähdä muita partiolaisia ja huomata, että aina ei kaikki suju ja toimintatapoja on monia. Mutta silti voi olla kivaa ja uuden oppiminen on hauskaa.
  • Kävimme syömässä Hesessä, se oli kivaa.  HOX  HOX  KYYPARTIOLAISET !   Kesäretki yö on 14.- 15. 6.  eli perjantai-lauantai ja paikka on keskellä vettä. Arvaatkos?  Tiedote tulee myöhemmin mutta laita jo kalenteriin!