Tiistai 11.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kyypartion keväänpäätösretki Karstulaan Ylimen lintutornille 19.5.2019Kyypartion keväänpäätösretki Karstulaan Ylimen lintutornille 19.5.2019

Kyypartion keväänpäätösretki Karstulaan Ylimen lintutornille 19.5.2019

19.5.2019 Kyypartio/ Tiina Lampinen / ElH

Lähdimme matkaan kirkon parkkipaikalta klo 7.30 sunnuntaiaamuna vahvuudella 7 partiolaista ja 4 aikuista. Kuulimme useasta suusta "miksi näin aikaisin pitää lähteä?"
Itse asiassa olimme pahasti myöhässä. Perillä kuulimme, että olisi pitänyt olla paikalla jo kuukausi sitten. Vilkkain kevätmuuttohan oli jo ohi ja pesintä täydessä vauhdissa.

Lintutornilla meitä oli vastassa, ja bongauksen saloihin opastamassa, karstulalainen lintuharrastaja (ja entinen partiovetäjä) Heikki Karppinen. Heikillä oli mukanaan kaksi kaukoputkea sekä laatikollinen lintuja, jotta varmasti pääsisimme lintuja näkemään ja tunnistamaan. Kaukoputkista toinen oli suunnattu joutsenen pesälle, vastakkaiselle rannalle. Myös töyhtöhyypän varmuudella bongasimme, sekä lokkeja.

Heikki oli laittanut upeasti laavulla esille mukanaan tuomia täytettyjä siivekkäitä: jotkut löytyivät läheisestä maastosta vasta hetken etsinnän jälkeen. Muun muassa kuukkeli katseli meitä laavun viereisen kuusen oksalta, ja lehtokurppa oli pitkospuiden vieressä. Saimme myös kuulla mitä ja miten viirupöllö, kanahaukka ja tiira syövät. Löytyipä laavun katonrajasta myös pesällinen suklaamunia! Laavun seinällä oli juliste Keski-Suomen muuttolinnuista. Tähän julisteeseen oli kuulemma ollut tarkoitus nastalla merkitä mitä lintuja Ylimen tornista on bongattu. Ideasta oli kuitenkin luovuttu sillä ilmeisesti kaikki julisteen linnut on tornista nähty.

Kun tornissa oli ainakin kahteen kertaan käyty, eväät syöty ja lintuihin tutustuttu, oli aika kiittää Heikkiä (paikasta johtuen hiljaa huutaen) ja suunnata takaisin kohti kotia.

Kiitoksia Heikille hienoista järjestelyistä!

ps. Partiolaiset, olkaahan kuulolla. Yönyliretki Lintusaareen lähestyy. Retken ajankohta on 14.-15.6.