Maanantai 03.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Nyt on töitä ja koulutusta luontomatkailu alalle.Nyt on töitä ja koulutusta luontomatkailu alalle.

Nyt on töitä ja koulutusta luontomatkailu alalle.

7.5.2019 Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Kaustisen ja Perhon toimipaikka Matti Louhula / Veikko Huumarkangas

Northerm outdoors koulutus on hieman intensiivisempi luonto-ohjaajan koulutusjakso. Ensin noin 4 pv / viikko opiskellaan marraskuun loppuun asti Perhossa koululla ja Salamajärven kansallispuiston maisemissa ja sitten kevättalvi työssä oppien yhteistyöyrityksissä , jotka on mainittu esitteen alatunnisteessa. Intensiivijaksolla asuminen on ilmaista oppilaitoksen asuntolassa, lisäksi opiskelijalle tarjotaan yksi ruoka koulupäivän aikana.

 PohjanmaanammattiopistoTavoiteLuonto- ja ympäristöalan perustutkinnonsuorittaneella on laaja-alainen osaaminen luonto- ja ympäristöalalta ja erikoistuneempi osaaminen luonto-ohjaukseen. Tutkinnon suorittanut voi toimialuontoalan yrittäjänä tai oppaana luontomatkailussa esim. safareilla,erilaisilla vaelluksilla, metsästys- taikalastusoppaana, metsästyksenjohtajana/ohjaajana. Myöskin luonto-alankauppa tarjoaa runsaasti yrittämis- ja työllisyysvaihtoehtoja. Riistasuuntautunut osaa tehdä riistanhoitotyötä, käsitellä saalista asianmukaisesti ja metsästää. Opiskelija voi valita joko luontomatkailun tai riista-alan opintokokonaisuuksia.Tutkinnon suorittanut osaa toimia kestävällä tavalla ja huolehtia turvallisuudesta omalla toimialallaan.Luontoalan osaamisalan suorittanut luonto-ohjaaja osaa toimia luontoonliittyvissä käytännön ohjaustehtävissä.Hän omaa hyvät tiedot luonnosta ja senilmiöistä. Hän osaa kertoa ryhmälleluonnosta ja huolehtia ohjaustoiminnassatarvittavista välineistä. Hän osaahuolehtia ryhmän turvallisuudesta jatoimia ja asiakaslähtöisesti.Kohderyhmä Luontomatkailun tai riista-alanammattilaiseksi haluavat. Voit suorittaa myös lukion oppimääränkaksoistutkinnossa.Sisältö Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).Tutkinto muodostuu ammatillisistatutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistätutkinnon osista (35 osp). Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 75 osp ja valinnaisia 70 osp.Tutkinnon perusteet:https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3282478/reformi/tiedot Toteutus Lähiopetusta on ajalla 12.8.-30.11.2019.Työssäoppiminen ajoittuu aikavälille 1.12.-30.3.2020 matkailu- tai riista-alanyrityksissä Suomessa ja ulkomaillasuuntautumisen mukaan. Opiskelijoiden on mahdollista tehdä työssäoppimiset tai sopia oppisopimuksesta Lapinkumppanuuspaikkojen yritysten kanssa. Muu tutkinnon osat joko lähiopetusryhmässä tai monimuotokoulutuksena henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan.Koulutuksen kesto on noin kaksilukuvuotta (koko tutkinto) riippuen opiskelijan aikaisemmasta osaamisesta. Koulutuksessa on mahdollista suorittaa myös tutkinnon osia.

Lisätietoja koulutuksesta: Matti Louhula, p. 044 725 0655 Jorma Koivuniemi 044 7250 659, Vesa Peltokangas 040 3596 254 tai Hakijapalvelut, p. 040 808 5010,hakijapalvelut(at)kpedu.fi Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fiKESKI

  Aihealueen yhteistyöyritykset

  Tulostekniikka
  Veljekset Parkkonen
  Perhon Maatalousoppilaitos
  Millespakka OY
  Kipakka