Sunnuntai 15.09.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
ketjuvirkkauskilpailu käynnissä
Skandaalinkäryä YhteisvastuukisailussaSkandaalinkäryä Yhteisvastuukisailussa

Skandaalinkäryä Yhteisvastuukisailussa

20.5.2019 Kyyjärven seurakunta / Riitta Kytölä

Perjantai-iltana 17.5. vietettiin taas tuttua kisailua Yhteisvastuun hyväksi satamassa.

Ohjelmassa oli kylien välinen viesti, johon 3-henkiset joukkueet olikin saatu kokoon Oikarilta, Kumpulasta, kirkonkylän pohjoiselta ja eteläiseltä alueelta, Pölkistä, Koskimäki-Huhtalasta ja Noposenahosta sekä yhteinen joukkue Vehkaperältä ja Hokkalasta.

Jokaisessa joukkueessa oli tasa-arvon vuoksi oltava vähintään yksi mies.

Viestissä ensimmäinen osuus olin parin kanssa viestin vienti niin, että parin vasen ja oikea jalka oli sidottu yhteen. Jo tässä alkoivat kisan järjestelyt pettää, sillä sidontamateriaali oli niin heikkoa, että se ei kestänyt  edes harjoittelua. Kilpailun alku viivästyikin, kunnes järjestäjät saivat hankituksi lujempaa sidosmateriaalia.

Sen jälkeen kun pari oli kävelylenkin (sai juostakin) tehnyt, joukkueen kolmas jäsen lähti kuljettamaan piripintaan täytettyä muovipikaria tarjottimella saman matkan. Viimeiseksi koko joukkue sai käydä yhdessä kokoamaan palapeliä, joka ei ollutkaan mikään helppo nakki. Kaikki siitä kuitenkin viimein selvisivät.

Ensimmäiseksi tuli Pölkin joukkue kokoonpanolla Anja Pölkki, Mari Pölkki ja Tarmo Sukula. Hopeaa sai kirkonkylän eteläisen alueen joukkue Helena Hietalaakso, Jarkko Hänninen ja Kaisa Tamminen ja pronssia Noposenahon joukkue Leena Salama,Martti Tuukkanen ja Juho Tuukkanen.

Kun joukkueet olivat hetken hiilihydraattitankkauksessa, alkoi kisan toinen osa. Siinä joukkueen mieshenkilön piti virkata sormivirkkauksella ketjusilmukoita 4 minuutin aikana mahdollisimman paljon. Muut joukkueen jäsenet saivat kyllä neuvoa, mutta ei koske virkkaukseen. Hyvin se kävi! Voittajaksi tässäkin tuli Pölkin joukkue ja Tarmo Sukula (144 silmukkaa), toisena oli Noposenaho ja Juho Tuukkanen (107 silmukkaa) ja kolmantena Kumpulan Juhani Vertanen (102 silmukkaa).

Kisasta nostettiin useita protesteja, sillä eräiden joukkueiden langat olivat heidän mukaansa pahasti solmussa. Järjestäjät vain levittelivät käsiään, mutta kilpailun jury antaa asiasta päätöksensä syyskuun 19. päivänä.

Skandaalinkäryä tilanteeseen toi myös Pölkin joukkue. Siinä Mari Pölkin ja Anja Pölkin kanssa kilpaili monille ennestään tuntematon Tarmo Sukula. Moni epäili, oliko Tarmolla puhtaat jauhot pussissa. Nousiko epäluulot vain Pölkkisten ylivoimasta (molempien kisojen voitot!) vai oliko aihetta epäillä hormonien käyttöä? Joka tapauksessa Tarmo Sukula passitettiin välittömästi kisan jälkeen näytteen antoon. Tulosten saaminen kestänee kaksi kuukautta. Hiihtoliitto antaa asiasta päätöksen myöhemmin syksyllä.

Vaikka ilmassa oli skandaalinkäryä eikä palkintojenjakokaan sujunut kommelluksitta, niin ilta oli urheilullisen viihdyttävä. Ilma ja ilmapiiri oli lämmin. Laulettiin keväisiä lauluja, Tarja Sulkala piti iltahartauden, syötiin Laurin ja Railin paistamia lettuja, makkaraa ja kahvia. Ja ynnä muuta. Tuotto Yhteisvastuulle oli 470,70 euroa!

Kiitos KAIKILLE mukana olleille ja arpavoittoja lahjoittaneille, letunpaistaja Laurille ja Railille,arvanmyyjä Saaralle, juontaja ja ideoija Suville ja diakonian vastuuryhmäläisille!