Torstai 29.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Pienoismalleja pihapiirin rakennuksistaPienoismalleja pihapiirin rakennuksista

Pienoismalleja pihapiirin rakennuksista

25.6.2019 Kirjasto / Maarit Ohranen

Tervetuloa tutustumaan Markku Huumarkankaan näyttelyyn: Pienoismalleja pihapiirin rakennuksista! Näyttely on esillä Kyyjärven kirjastossa 27.6. - 31.7.2019.

Näyttelyn rakennukset muodostavat pihapiirin kokonaisuuden, johon kuuluvat talo (päärakennus), navetta, aitta, savusauna, riihi ja heinälato. Tekisipä mieli muuttua miniatyyri-ihmiseksi ja mennä päiväksi asumaan tuonne idylliseen kylään ja päivän päätteksi ottaa kunnon löylyt savusaunassa!

Näiden rakennusten valmistamiseen on tarvittu taitavia käsiä, hyviä ideoita ja roppakaupalla kärsivällistä luonnetta. Rakennukset sisältävät ihania yksityiskohtia ja niiden toteuttamisessa ei ole menty sieltä missä aita on matalin. Esim. kuvassa olevan talon katto on valmistettu päreista, yksi päre kerrallaan - päreitä tähän kattoon on mennyt yli 700 kpl!

Mistäpä sitten idea on tullut näiden rakennusten tekemiseen? Vuonna -76 Markku oli armeijassa ja siellä vartiovuorojen välillä tuli joutoaikaa. Tuolloin Markku valmisti ensimmäisen pienoisrakennuksen jätelaudasta työvälineinään saha, puukko ja höylä. Vuosien jälkeen tuli mieleen, jospa kokeilisi uudelleen, vieläkö rakennuksia syntyisi. Työvälineet olivat tosin jo monipuolisemmat. Näiden uusien töiden ideana oli, että ne toimivat lintulautoina. (Sen vuoksi kuvassa olevan talon ikkunat ovat avonaiset.)

Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 27.6. klo 17-19 kahvitarjoilun kera. Tervetuloa!

Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina heinäkuun loppuun saakka, osoitteessa Tuliharjuntie 43:

  • Ma klo 13-19
  • Ti klo 10 - 16
  • Ke klo 10 -16
  • To klo 13 - 19