Keskiviikko 22.01.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
ISO KALA -pienoismallit ovat esillä kirjastossa kesäkuussa.
ISO KALA - teoksen matka kohti Kyyjärven satamaa on alkanutISO KALA - teoksen matka kohti Kyyjärven satamaa on alkanut

ISO KALA - teoksen matka kohti Kyyjärven satamaa on alkanut

1.6.2019 Maaseudun Sivistysliitto / Niina Vuori

Yhteisötaideteos ISO KALA ja sen rakentaminen tuo viihtyvyyttä ja tekemistä satamaan Kyyjärvi-viikolla 8.-11.7.
Nopolan koulun 7.-8. -luokkien tekemät pienoismalliehdotukset teoksesta ovat esillä kirjastossa kesäkuun ajan.

Nopolan koulun 7. ja 8. -luokkien oppilaat ovat tehneet seitsemän pienoismallia ehdotukseksi Kyyjärven satamaan sijoitettavasta yhteisötaideteoksesta. Koululla teoksen ideointia ja pienoismallien tekoa ohjasi heinäkuussa myös ison teoksen tekemistä ohjaamaan tuleva yhteisötaiteilija Riitta Johanna Laitinen. 

Teoksen teema ISO KALA liittyy kyyjärveläisille tärkeään Kyyjärveen, sen näkyväksi tekemiseen ja suojeluun. Teoksen myötä jatketaan viime kesänä aloitettua yhteisötaidetyöskentelyä ja luodaan viihtyisyyttä sataman alueelle. 

Teoksen ja ehdotuksensa pohjaksi oppilaat miettivät, millaista tunnelmaa satamaan halusivat, millaista tunnetta teos ilmentäisi ja olisiko esimerkiksi toiminnallin, katseltava, kosketeltava. Lisäksi he miettivät teokselleen sijoituspaikan. Pienoismallit ovat nyt kaikkien ihailtavissa kirjastossa.

Koolle kutsuttu, kyyjärveläisistä koostuva valintaraati valitsee ehdotuksista teoksen tai niiden yhdistelmän, joka toteutetaan satamaan Kyyjärvi-viikolla 8.-11.7. Laitisen johdolla. 

Teoksen tekemiseen ja tekemisen seuraamiseen, ja kaikenlaiseen yhteisölliseen touhuamiseen, vaikkapa kahvinkeittoon, ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet vauvasta vaariin. Mukaan haastetaan yhdistyksiä, porukoita ja yksityishenkilöitä. Ilmoitamme tarkemmat työpaja-ajat kesäkuussa.

ISO KALA -projekti on osa Hyvän mielen teot, yhteiset talkoot Kyyjärvellä ja Viitasaarella -hanketta.

Lisätietoja projektista

Niina Vuori
projektikoordinaattori, Maaseudun Sivistysliitto
p. 040 774 9378, niina.vuori@msl.fi