Perjantai 30.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Rakennustarkastaja Petri Syrjä
Rakennusvalvontapalvelut KyyjärvelläRakennusvalvontapalvelut Kyyjärvellä

Rakennusvalvontapalvelut Kyyjärvellä

13.6.2019 Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi/Petri Syrjä

Kyyjärven kunnan rakennusvalvontapalvelut hoidetaan pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimen palveluna

PKYT_logo

Kyyjärvellä rakennusvalvonta palvelut on tuotettu vuoden 2017 alusta Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimen palveluna. Rakennusvalvontaa hoidetaan kuudessa kunnassa kolmen rakennustarkastajan voimin, lisätietoja ympäristötoimen palveluista saa osoitteesta www.pkyt.fi. Ympäristötoimen palveluihin kuuluvat myös ympäristönsuojelu, eläinlääkintä ja ympäristöterveydenhuolto.

RAKENNUSLUPIEN HAKEMINEN

Kyyjärvellä on käytössä sähköinen luvanhakujärjestelmä Lupapiste, jolla ensisijaisesti haetaan kaikki luvat, niin rakennusluvat, toimenpideluvat kuin myös ilmoitukset. Myös mahdolliset neuvontapyynnöt voi osoittaa lupapisteen kautta, jolloin neuvontaa on mahdollista saada myös loma-aikoina.

lupapistelogo

Rakennustarkastaja on tavattavissa teknisentoimiston tiloissa pääsääntöisin torstaisin aamupäivästä, palvelua kuitenkin on saatavilla arkipäivisin 8.00 - 15.45 välisenä aikana puhelimella. Tapaamiset kannattaa varmistaa soittamalla ja niitä on mahdollista sopia muillekin ajankohdille ja toimipisteille. Rakennustarkastajan tavoittaa puhelimella numerosta 0444596221, käytössä on soitonsiirrot joten palvelua mahdollista saada myös loma-aikoina.

JÄTEVESIASIAT

Jätevesijärjestelmän uusimisen määräaika 31.10.2019 koskee pohjavesialueella tai enintään 100 metrin etäisyydellä vesistöstä sijaitsevia rakennuksia. Kunnostustoimiin on ryhdyttävä, jos jätevesien käsittely ei täytä lainsäädännön vaatimuksia. Neuvontaa jätevesiasioissa saa rakennustarkastajalta, ympäristösihteeriltä ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun jätevesineuvonta projektilta. Neuvonta on ilmaista ja puolueetonta.

JÄTEVESINEUVONNAN SIVUT

Jätevesisaneeraus ja rakentaminen tarvitsee toimenpideluvan jonka voi myös hakea sähköisesti www. lupapiste.fi palvelusta. Toimenpidelupa hakemukseen tarvisee suunnitelman jätevesijärjestelmästä. Vaikka saneerausta ei tarvitse toteuttaa tulee jokaisella kiintestöllä olla selvitys jätevesijärjestelmästä mahdollista tarkastuskäyntiä varten.

 

Pohjoisen Keski-Suomen alueella on käytössä karttapalvelu josta löytyy alueen palveluita ja kaavatietoja

Karttapalvelu_logo