Perjantai 20.09.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kirkkokuoro kevätretkeilemässä HärmässäKirkkokuoro kevätretkeilemässä Härmässä

Kirkkokuoro kevätretkeilemässä Härmässä

1.6.2019 Kyyjärven seurakunta/Teija Nissinen

Kirkkokuoro pääsi nauttimaan retkipäivästä tämän kevätkauden päätteeksi. Matkanjärjestäjät, Kaisa, Sisko ja Riitta, suunnittelivat, että on parasta suunnata Härmään. Siellä on hyvät pöydän antimet - ja tottahan se oli. Iloinen joukko oli kirkon parkkipaikalla valmiina lähtöön viime sunnuntaina 26.5. klo 8.30.

Kirkkokuoro on retkeillyt useina vuosina syyskaudella, mutta nyt päätettiin lopettaa kevät retkeillen. Saimme luotettavan kuskin, Pillikon Keijon mukaan, niin mikäs siinä oli matkaa taittaa Uusisalon pikkubussilla. Menomatkalla lauloimme maakuntalauluja, jotka suurin osa kirkkokuorolaisista muistivat omalta koulun penkiltä. Hyvin oli oppi mennyt perille. Muitakin perinteisiä koululaislauluja laulelimme. Äänet oli sopivasti avattuna Lapuan kohdalla, jossa pysähdyimme messuun Lapuan kirkkoon. Messun toimittivat mm. Matti Kristola ja toinen Matti eli tuomiorovasti Matti Salomäki (Kaisan veli) toimi avustavana pappina. Kaisa ja Sisko, entisinä lapualaisina muistelivat Lapuan asioita. Sisko oli mm. ollut synnytyslaitoksella, kun Lapuan partuunatehtaalla tapahtui onnettomuus, jossa menehtyi 35 naista. Siitä tapahtumasta monilla oli muistoja. Messun jälkeen kävimme kirkkokahveilla huoltoasemalla Lapualla.

Matkaa jatkettiin kohti Härmän kylpylää, jossa saimme nauttia koko rahalla kylpylän eri altaista ja saunoista. Muutamat urheilua harrastavat kuorolaiset uivat hurjia matkoja isossa altaassa. Lieneekö menneet laskut jo sekaisin? Ja toiset nauttivat ihan rauhassa poreista. Jotkut rohkeat kävivät kylmässä altaassakin, jossa oli vesi noin 5 asteista. Ei kuulemma tuntunut missään!

Pikkuhiljaa päästiin itse asiaan, nimittäin seisovaan pöytään, jota ei totisesti usein näe. Retken suunnitteluryhmä oli siis tuoneet meidät ihan oikeaan paikkaan! Nautimme runsaan ja monipuolisen lounaan ja päiväkahvit lisukkeineen päälle, jonka jälkeen Keijo sanoi lähtevänsä jo autoa lämmittämään. Toisilla oli paineita selvitä seuraamaan urheiluillan tapahtumia ja vaali-iltakin sattui päälle, joten kotimatkalle oli lähdettävä. Totesimme, että sääkin suosi uimareissuamme kylpylässä, sillä Härmässä tehdään vettäpitäviä kattoja!

Tässä yhteydessä on hyvä kiittää kaikkia matkaamme taloudellisesti tukeneita Kyyjärven yrityksiä. Meillä oli onnistunut reissu, jossa nauru ja laulu raikuivat. Kiitän myös Kyyjärven seurakuntaa ja kirkkokuoroa yhteisestä keväästä, jonka olemme saaneet viettää työn ja laulun merkeissä. Tämä varakanttori jää nyt lomalle ja kesäkanttori Maria jatkaa kanttorin sijaisena kesäkuun alusta. Syksyllä puhaltavat taas uudet, lämpöiset tuulet!

Aurinkoista kesää kaikille!