Sunnuntai 31.05.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Ainutkertainen tilaisuusAinutkertainen tilaisuus

Ainutkertainen tilaisuus

11.7.2019

Maanantaina 8.7.2019 klo 10-12 oli Kyyjärven Kylätuvalla kirjaesittely. Uunituore kirja, Kylä täynnä Elämää, on syntynyt entisen kyyjärvisen, Eila Kekaraisen, omaa sukua Mäkelä, toimesta. Kirja käsittää sodan jälkeistä elämää pienellä paikkakunnalla Kyyjärven Saunakylällä.

Juuret Heikkilässä, on kirjailijan ensimmäinen julkaistu kirja. Se on kirjastossa lainattavissa. Eila Kekarainen , omaa sukua Mäkelä on syntynyt Kyyjärven Saunakylällä. Perhe on muuttanut "työn perässä" Ruotsiin 1970 luvun alussa. Tapahtuma oli järjestetty Kyyjärven Kylätuvan aukioloajan sisälle. Paikalla oli Bändi, jossa Eilan mies Osmo Kekarainen soitti kitaraa ja lauloi, Sauli Mäkelä soitti viulua ja Eila itse soitti bassoa.

Lämminhenkisessä tapahtumassa kirjoittaja tarjosi kuulijoille kahvit piirakoineen. Bändi, joka oli koottu tätä tilaisuutta varten esitti riipaisevan koskettavia lauluja, kuten: Juuret Suomessa, Sininen ja valkoinen, Nocturne  ym. Yleisö osallistui innokkaasti mukaan laulamaan.

Kirjan esittely mainokset jäivät teknisten ongelmien ja postin viivästymisen vuoksi minimaalisen vähiin. Jännitti, löytääkö kirjapaketti tiensä Kyyjärvelle. Kirjaa voidaan pitää dokumenttina, vaikka se on kirjoitettukin "muistin mukaan". Henkilöt Saunakylältä ja lähikylistä ovat aitoja kuin myös tapahtumat. Kirjassa on myös muutaman kyläläisen ja sisarusten kirjoittamia muistelmia.

Kylä Täynnä Elämää kirjaa on saatavissa; Kyyjärven Kylätuvalta, Sauli Mäkelältä, puh;040-0164967, sekä netistä, kirjakaupoista, BoD nettikirjakaupasta, ladattavana E-kirjana seuraavista osoitteista 30:ssa Euroopan maassa:

Apple i Books

Amazon Kinde Shop

Google Play

Elisa Kirja

USA:ssa ja Kanadassa:Apple:Books ja Kobo.

Kylätuvalla pyörähti moni kyyjärvinen, kuten tavallisesti ja olipa yleisöä kauempaakin.Pienellä aikataululla "viimetipan" esittely oli onnistunut. Kirjailija sai yleisöltä kukkia ja kiitoksia.

Media ei tainnut tietää tulla paikalle. Kylätupa kyllä taitanee olla paras tiedottaja.

Aulikki Saarela, kirjailijan sisar

Kuvat:

Mia Hyytiäinen, kirjailijan sisaren tytär