Keskiviikko 03.06.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Tiina ja Jukka Poika "Pystymetsä ja laakeetaa peltoo, maisema hertää jumalan pelkoo. Täällä taivas roikkuu uhkaavana, päittemme yllä."
Tervetulopuheeni Kyyjärven 90-vuotis konsertissaTervetulopuheeni Kyyjärven 90-vuotis konsertissa

Tervetulopuheeni Kyyjärven 90-vuotis konsertissa

15.7.2019 Kyyjären kunta, Tiina Pelkonen

Sydämellisesti tervetuloa Kyyjärven 90-vuotis konserttiin!

Vuonna 1929 tammikuussa Kyyjärvi itsenäistyi ja erosi Karstulasta. Itsenäisenä ja vähän kait itsepäisenäkin ollaan elelty jo 90-vuotta, joten eiköhän anneta Kyyjärvelle ja itsellemme raikuvat aplodit!

Samaan aikaan kun saavutimme 90-vuoden iän, uhkaa meidän itsenäisyyttä vakavat taloudelliset vaikeudet ja syksyllä valtionvarainministeriö arvioi kuntamme itsenäisyyden edellytyksiä.

Muistan erään tarinan kahdesta intiaanista, jotka istuivat iltanuotiolla ja toinen intiaaneista sanoi: "Minun sisälläni on kaksi koiraa. Toinen koira sanoo, että selviän, toinen koira sanoo, etten selviä." Näin intiaanit kävivät nukkumaan. Aamulla toinen kysyi uteliaana: "Kumpi koirista voitti?" Toinen vastasi: "Se koira, jota minä ruokin."
Tämä on hyvä opetus siitä, että ihminen joka tahtoo, keksii kyllä keinot. Ihminen joka ei tahdo, keksii selitykset.

Jo Walt Disney sanoi aikanaan, että mahdottoman tekeminen on oikeastaan aika mukavaa. Positiivinen asenne auttaa kurkottamaan tähtiin ja uskomaan tulevaan. Näin meidänkin on ajateltava. Esitän, että jokainen meistä lähtee uudelle vuosikymmenelle positiivisella asenteella tarkastelemaan tulevaa uusin silmin. Ei haeta pisteitä etsimällä toisten virheitä, vaan kerätään pisteet kaikista hyvistä asioista, onnistumisista ja joistakin onnenpotkuistakin.

Tulevaisuus ei ole nimittäin jokin paikka, johon olemme menossa, vaan paikka, jonka me itse luomme. Polkuja tulevaisuuteen ei löydetä, vaan ne tehdään yhdessä.  Menestys on meidän omissa käsissämme.
Tämä syksy voisi olla lähtölaukaus tavoitteelle, että Kyyjärvi on "selviytyjä". Se voisi tarkoittaa uutta asennoitumista uudistuksiin, oikeanlaiseen avoimuuteen ja uusiin yhteistyötapoihin.

Oikeastihan kunta on paljon muutakin kuin talouslukuja. Kunta on ihmisten yhteisö, meidän kyyjärvisten, joten ollaan ylpeitä itsestämme eikä vaivuta epäuskoon. Tämä ilmaiskonsertti on upea osoitus kannustuksesta ja tukemisesta sekä sisusta ja yhteishengestä, jopa ns. "veljeä ei jätetä" -ajattelutavasta, mitä meiltä Kyyjärveltä vielä löytyy ja se, jos mikä on arvokasta. Joten eiköhän anneta suuret aplodit konsertin sponsoroijille:

Taipaleen Teräs, Veljekset Parkkonen, Sigma Trukit, Rakennuspalvelu Lautanen, Juha Eteläkari, Metallisorvaamo Patovisti, Tulostekniikka, Betset, J & V Saukko, Sähköasennus Töpseli ja Roikka, Asennus ja Korjauspalvelu Kirvesmäki, Esa Oksa, Trans Bergman, Jouni Noponen, OH-Asennus, EJ Kuljetus, POP Pankki, LVI Tuukkanen, Oikarin Sora, Tikli Group, Petri Lahtinen, JiiPee Point, Kivelän Puu ja Maali, A & A Honkanen, Samin Ammunta Maanrakennus Ilotulitus, Jokisuu Works, Reijo Uusisalo, Kahvila-Ravintola Keskipiste, Ruukki, Suomen Jotar, Heikinmäki-yhtymä, LähiTapiola Keski-Suomi, OP Koti, Pelti- ja Rakennuspalvelu Vainikainen, Oiva Työ, Hokkasen Betonituote, Leppäsen Sementtivalimo, Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö, Valwood, Ohjelma- ja Mainosmyynti S. Kantonen, Korjaamo Uusisalo, Ruokala Margit, Kari Mäntynen, Sale, A & T Autohuolto Poikonen sekä Kyyjärven kunta ja yhteisöt.

Eikä siinä vielä kaikki.  Haluan viimeisenä asiana nostaa esiin myös usein niin näkymättömän vapaaehtoistyön, joka on erittäin arvokasta työtä. Se vaatii tekijöiltään paljon, mutta toivottavasti myös antaa jotakin. Haluan tässä osoittaa suuret kiitokset kaikille vapaaehtoistyötä tekeville. Tähän vapaaehtoisten porukkaan haluan kutsua myös lisää tekijöitä.

Mennään yhdessä positiivisin ja aurinkoisin mielin eteenpäin. Me kyyjärvisethän ei haluta olla "perässähiihtäjiä" vaan edelläkävijöitä!
Haluan toivottaa Kyyjärvelle ja koko yleisölle upeaa konsertti-iltaa!

Ystävällisin terveisin,

Tiina Pelkonen
Kunnanjohtaja