Lauantai 19.10.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Leila Järvinen, Antero Huhtala ja Tiina Pelkonen
Vuoden 2018 kulttuurihenkilön palkitseminenVuoden 2018 kulttuurihenkilön palkitseminen

Vuoden 2018 kulttuurihenkilön palkitseminen

3.7.2019 Kyyjärven kunta, Tiina Pelkonen

Antero Huhtala palkittiin vuoden 2018 kulttuurihenkilöksi

Sivistyslautakunta on valinnut joka toinen vuosi vuoden kulttuurihenkilön. Valinnalla on haluttu nostaa esille kuntalaisten merkittäviä kulttuuritekoja ja edistää aktiivista kulttuurityötä kunnassa. Valittu henkilö on ollut yleensä jonkun taiteenalan harrastaja. Aikaisemmin palkitut ovat ansioituneet mm. runoudessa, musiikissa ja teatteriharrastuksessa. Kulttuurihenkilö voi olla myös sellainen henkilö, joka omalla toiminnallaan luo kuntalaisille mahdollisuuksia kulttuuriharrastuksille.

Antero Huhtala valittiin vuoden 2018 kulttuurihenkilöksi. Antero on harrastanut valokuvausta ja hän on työskennellyt pitkäaikaisesti kulttuuriperinnön tallentamiseksi. Hän on tehnyt mm. kaksi paikkakuntaa käsittelevää kirjaa, jossa on runsaasti valokuvia sekä niihin liittyviä tarinoita Kyyjärveltä.

Leila Järvisellä ja Tiina Pelkosella oli kunniatehtävä käydä muistamassa Anteroa Kivirannan palvelutalolla. Kävimme Anteron kanssa myös kunnanviraston tiloissa, joista löytyi Anteron Vehkaperältä ottamia kuvatauluja. Kuvat herättivät monet muistot ja tarinat Anteron mieleen. Anteron omassa huoneessa oli upea kuvataulu mm. hänen synnyinkodistaan Vehkaperältä ja tietenkin lukuisia suloisia lapsenlapsen kuvia. Anteron tyttö Irmeli Huhtala-Paloniemi oli tilaisuudessa mukana ja kehui Kyyjärven maaseudun raikasta ilmaa ja rauhaa.

Tuhannet kiitokset Anterolle, sinun kuviesi kautta ylläpidämme tärkeää kulttuuriperintöämme!

Tiina Pelkonen
Kunnanjohtaja