Keskiviikko 03.06.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kortteen piha ja puutarhaKortteen piha ja puutarha

Kortteen piha ja puutarha

1.7.2019 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Veikko Huumarkangas

Valtakunnallista Avoimet puutarhat -teemapäivää vietetään tänä vuonna 7.7.2019

Kortteen piha ja puutarha on avoinna vierailijoille klo 12.00 - 18.00.

Puutarhaa on suunniteltu ja rakennettu pieniä aloja kerrallaan muutaman vuoden ajan. Suunnittelu ja työ on tehty itse ja työ jatkuu edelleen. Pitää muistaa, ettei piha ole koskaan valmis. Pyrkimyksenä on ollut kunnioittaa ympärillä olevaa luontoa ja näin on saatu luotua pihapiiristä harmoninen ja rauhallinen ympäristöön sopiva kokonaisuus.

Puutarhassa on puilla ja koristepensailla omat alueensa, samoin hyötypuutarhan marjapensailla ja hedelmäpuilla. Alueet kuitenkin sulautuvat toisiinsa niin, että vierailija ei huomaa milloin on siirtynyt koristepuutarhasta hyötypuutarhaan tai päinvastoin.

Puutarhassa on satoja erilaisia kasveja, perennoja, pensaita, puita ja havukasveja. Perennoista löytyy erilaisia liljoja, ukonhattua ja muita erilaisia perennoja. Perennoista erikoisuutena ovat tikankontit, ne ovatkin juuri puhkeamassa kukkaan.. Puutarhassa on yli 200 pensas- ja jaloruusua, noin 100 erilaista pionia sekä runsaasti erilaisia sipulikasveja. Puutarhassa on myös paljon erilaisia pensaita.

Koriste- ja hyötypuutarhasta löytyy hyvin erikoisia puita ja koristepensaita, joilla on muuten huonot menestymismahdollisuudet tällä kasvuvyöhykkeellä. Puista voidaan mainita kultasade, neidonhiuspuu, samettisumakki ja erilaisia havu- ja lehtipuita, hedelmäpuista esimerkiksi; banaani-, aprikoosi- ja persikkapuu sekä pähkinäpuut.

 

Kevät oli oikukas, kasvien alkuunlähtö oli hieman hidasta. Oikealla lannoituksen ajankohdalla kasvu puutarhassa normalisoitui.

Marja- ja hedelmäpuut kukkivat runsaasti ja satotoiveet näyttävät keskitasoa suuremmalta. Lämmin sää suosi kukintaa hyötypuutarhassa ja sai pölyttäjät liikkeelle.

Talven aikana suunniteltiin puutarha-allas vesikasveineen sekä kallio ja hiekkasärkkä kurkineen. Rakennelmat on tehty päätökseen ja nyt on ihastelun aika.

Nautimme pihalla puuhastelusta, ja työnteko palkitsee aina niin ruhtinaallisesti, kun saa katsella kaunista ja siistiä lopputulosta.

Otamme vastaan pieniä ryhmiä. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse tai sähköpostilla.

Tervetuloa!

Alkaa: 7.7.2019 12:00 | Päättyy: 7.7.2019 18:00

Paikka: Peuralinnantie 564 43700 Kyyjärvi

Järjestäjä: Puutarhaliitto, Markku ja Tellervo Korte

 

Aihealueen yhteistyöyritykset

Tulostekniikka
Perhon Maatalousoppilaitos
Kipakka
Millespakka OY
Veljekset Parkkonen