Keskiviikko 03.06.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Luontokirkko ValkeislammellaLuontokirkko Valkeislammella

Luontokirkko Valkeislammella

28.7.2019 Olavi Vallivaara / Mediamyllärit

Sunnuntaina 28.7. oli kuhinaa Saunakylän Valkeislammen rannalla, kun kokoonnuttiin perinteiseen luontokirkkoon.

Taivaan Isä antoi hienon suvisen sään. Auringo paistoi ja välillä vähän tuulahteli. Sananjumalanpalveluksessa rovasti Olavi Vallivaara oli liturgina ja saarnasi. Hän muistutti puheessaan, ettei meidän tarvitse potea ilmastoahdistusta. Teemme voitavamme varjellaksemme luontoa, sillä Jumla on meidät asettanut viljelemään ja varjelemaan luomakuntaansa. Enemmän tulisi olla huolissaan tämän maailman ja oman elämän pahuudesta. Siitä emme selviä omilla teoilla tai suorituksilla, vaan vastaanottamalla Jumalan valmistaman pelastuksen Jeesuksen Kristuksen kautta. Maria Kaunisto toimi kanttorina ja Juha Humalajoki suntiona. Voimakkaana kaikui suvivirsi luonnon keskellä. Raimo Tamminen keitti meille kodassa nokipannukahvit ja Saunakylän emännät olivat leiponeet pöydän täyteen tarjottavaa. Keskellä pöytää oli Päivi Ohrasen omalta maalta poimimat herkulliset mansikat. Jumalanpalveluksen jälkeen nautittiin kirkkokahvit ja juteltiin kuulumiset. Kahvi maistuikin luonnon keskellä hyvältä ja mukava oli tavata tuttuja. Väkeä oli kokoontunut runsaasti perinteiseen luontokirkkoon.

Kiitos saunakyläläisille hienosta tapahtumasta!