Keskiviikko 03.06.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Tero Kukkoniemi on 20-pennin pajatson uusi Suomen mestariTero Kukkoniemi on 20-pennin pajatson uusi Suomen mestari

Tero Kukkoniemi on 20-pennin pajatson uusi Suomen mestari

17.7.2019 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Tero Kukkoniemi Orivedeltä nappasi 20-pennin pajatson Suomen mestaruuden Kyyjärven "Essolla" 13.7.2019 pelatussa superfinaalissa. Kakkoseksi sijoittui viime vuoden voittaja Jorma Matikainen Karstulasta. Kisa järjestettiin nyt 31. kerran.

Karsinnat käynnistyivät aamulla yhdeksän maissa ja iltapäivään mennessä suorituksia oli kertynyt edellisvuosien tapaan lähes 200. Kisa käydään lyömällä kymmenen 20-pennin kolikkoa koneeseen ja tulos on kuppiin kertyneiden kolikoiden määrä. Mikäli kupista löytyi 27 kolikkoa tai enemmän, olit finaalissa! Normaalin kuuden osallistujan sijaan finaaliin pääsi 7 osallistujaa, sillä kahdella viimeisellä oli sama 27 kolikon tulos. Karsintojen paras oli Kari Löytönen Paimiosta 42 kolikolla. Tänä vuonna kaikki finalistit olivat miehiä, vaikka karsinnoissa nähtiin toki taidokkaita suorituksia myös naisilta. Edellisvuosien naisfinalistejakin taisi kokeilla onneaan.

Finaalissa Tero Kukkoniemi ja Jorma Matikainen saivat kumpikin 42 kolikkoa, Esa Peltokangas Perhosta 36 kolikkoa, Tero Malinen Lohjalta 30 kolikkoa, Juha Joutsensalo Orivedeltä 22 kolikkoa, Kari Löytönen Paimiosta 20 kolikkoa ja Timo Nykänen Lahdesta 12 kolikkoa. Sijat 3-7 ratkesivat siis finaalin ensimmäisellä kierroksella. Superfinaaliin pääsi kaksi parasta eli Kukkoniemi ja Matikainen. Superfinaalissa lyötiin kaksi kierrosta ja Tero Kukkoniemi naputteli huikean 54 kolikon tuloksen viime vuoden mestarin Matikaisen jäädessä 23 kolikkoon. Uusi mestari oli selvillä.

Finaallin jälkeen Tero Kukkoniemi paljasti, että hänellä on kotonaan neljä mekaanista pelikonetta joista yksi on juurikin tuollainen 20-pennin pajatso. No, jokainen 20-pennin pajatson soikeaa prikkateknologiaa tunteva tietää, että joka ainoa lyönti on erilainen. Mutta toisaalta kyllä jotain taitoakin täytyy olla sillä ainakin Timo Nykänen ja Esa Peltokangas ovat moninkertaisia finalisteja. Kukkoniemi karsitui viime vuonna täpärästi finaalista.

Kuvassa finalistit vasemmalta oikealla Kari Löytönen, Timo Nykänen, Tero Malinen, Tero Kukkoniemi, Jorma Matikainen, Juha Joutsensalo ja Esa Peltokangas.

Onnea finalisteille ja kiitokset kaikille karsintoihin osallistuneille.

  Aihealueen yhteistyöyritykset

  Mediatili
  Töpseli ja roikka
  Betset
  OH-asennus Osmo Huhtala
  Kyyjärven Lämpö Oy
  Soinin saneeraus
  Yrityspalvelu Paju
  Sale Kyyjärvi
  Rakennuspalvelu Lautanen
  Millespakka OY
  Kodin Kattoturva Oy
  Juha Eteläkari
  PJM Monituotanto Oy
  Sähköveijarit
  Sigma Trukit Oy
  Tulostekniikka