Torstai 02.07.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Harsunportaissa tuli ensimmäinen kuukausi täyteen Harsunportaissa tuli ensimmäinen kuukausi täyteen

Harsunportaissa tuli ensimmäinen kuukausi täyteen

13.8.2019 Kyyjärven Kyky ry / Tanja Kyrönlahti

8.7. avattiin Harsunkankaan kuntoportaat. Nyt tuosta ajankohdasta on kulunut kuukausi ja kävijämäärä on ensimmäisen kuukauden aikana yli 650. Aivan huikea määrä!!

Harsunportaat on löytänyt paikkansa, sillä kävijöitä on ollut ensimmäisen kuukauden aikana todella hyvin. Ilahduttaa huomata, että kävijöiden ikähaitari on suuri: lapsista - senioreihin. 

Portailla pidetään ensimmäiset ohjatut porrastreenit (tiistaina 13.8. klo 18 alkaen). Sieltä saadaan muutama vinkki lisää porrastreeniin. Liikkua voi kävellen, juosten, kyykäten, hyppien tai monella muulla eri tavalla. Itse kokeilemalla löytää itselleen sopivimman tavan harjoitella portaissa.

Porrasharjoittelu on monipuolinen, terveyttä edistävä liikuntamuoto. Porrastreenin parhaita puolia on se, että se sopii lähes kaikille ikää ja kuntoa katsomatta.

Porrasharjoittelu nostaa liikkujan sykettä tehokkaasti ja kehittää aerobista kuntoa. Portaissa liikutaan pääasiassa vauhtikestävyysalueella eli liikunta aiheuttaa hikoilua ja hengästyttää sykkeen noustessa.

Portaat tarjoavat aivan erilaista buustausta liikkumiseen kuin tasamaalla kävely. Erityisesti ala- ja keskivartalon lihaksisto tekee paljon töitä, kun tehdään painovoimaa vastaan töitä.

Lihaskunnon ja hapenottokyvyn kehittämisen rinnalla porrasharjoittelusta on myös muuta hyötyä.

Porrasharjoittelu on hyväksi myös koordinaatiokyvylle, kun koko ajan pitää keskittyä mihin astuu ja rytmittää omaa liikkumista.

 

ps. Porrasharjoitus II lisäkuvissa. Ohjeet liikkeisiin portaiden luona olevassa postilaatikossa. Mukana myös venyttelyyn vinkit!