Perjantai 30.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Parkkoset kokoontuivat Eräkartanossa NurmijoellaParkkoset kokoontuivat Eräkartanossa Nurmijoella

Parkkoset kokoontuivat Eräkartanossa Nurmijoella

26.8.2019 Parkkosen sukuseura ry / Pertti Hänninen / AT

Parkkosen sukuseura vietti sukujuhlaa ja sukukokousta Kyyjärven Eräkartanossa su 18.8.2019. Suku oli nyt neljännen kerran koolla virallisen sukukokouksen merkeissä sen jälkeen kun sukuseura Arvo Peurasen aloitteesta perustettiin 6.7.2008 Kyyjärvellä Ravintola Villiviinissä.

Paikalla oli tällä kertaa noin 80 Anna-Maija Joonaantytär Ahlqvistin s. 9.11.1772 ja Matti Martinpoika (Parkkonen) s. vuonna 1758 jälkeläistä. Puheenjohtaja Pertti Hänninen toivotti juhlaväen tervetulleeksi juhlaan.  Seuraavaksi sytytettiin kynttilät sukukokousten välissä suvusta pois nukkuneiden muistolle. Kynttilöitä sytytettiin viidellä sukumme jäsenelle, joiden poismenosta sukuseuran hallituksella oli tieto. Tämän lisäksi sytytettiin yksi kynttilä. 

Juhlalounaaksi oli tarjolla lihapataa salaattien ja muiden lisukkeiden kera. Juhla-ateriaa nautittiin leppoisan seurustelun merkeissä.
Ruokailun jälkeen pidettiin sukukokous, jossa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. Sukukokouksen puheenjohtajana toimi Heikki Hänninen. Kokous valitsi hallitukseen kaudelle 2019-2021 puheenjohtajaksi Pertti Hännisen, varapuheenjohtajaksi Petteri Lassilan sekä jäseniksi Jarkko Parkkosen, Antero Parkkosen, Tuulamaija Nygårdin, Mirjami Iiruun ja Päivi Peltokankaan. Jäsenmaksusta päätettäessä kokous päätti kutsua Veikko Ahlqvistin ja Arvo Peurasen sukuseuran kunniajäseniksi. Veikko ja Arvo ovat esimerkillisesti edistäneet sukujuuriemme tutkimista sekä sukuseuran toimintaa. Tämän lisäksi päätettiin, että sukuseuralle valmistetaan vaakuna, jonka aiheena on järven takana olevan mäen päällä seisova tuulimylly.

Kokouksen jälkeen laulettiin yhdessä Keski-Suomen kotiseutulaulu Timo Leppäsen säestämänä. Timo esitti meille muitakin musiikkiesityksiä sopivissa väleissä kokoonpanolla mies ja kitara. Teatterin katsomossa hovikuvaaja Jari Pölönen otti viralliset valokuvat, joista osa on tämän jutun kuvituksessa. Mirjami Iiruu jatkoi edellisessä sukukokouksessa alkanutta perinnettä, sukumme esi-isien tarinoista menneiltä ajoilta. Mirjami kertoi mielenkiintoisen historiikin isoisänsä Kalle Parkkosen elämänvai-heista Amerikassa ja Kyyjärven Hokkalassa.

Myynnissä oli arpoja joiden palkinnot olivat mahtavia. Esillä oli valokuvia Parkkosista ja sukujuhlan lomassa oli mahdollisuus osallistua sukuvisaan. Lopuksi juotiin täytekakkukahvit ja tarkastettiin sukuvisan tulokset. Visan voitti tällä kertaa joukkue jossa olivat Kyllikki Lautanen, Eila Hänninen, Greetta ja Elli Parkkonen.
Seuraava sukujuhla pidetään taas kolmen vuoden kuluttua. Valitulle hallitukselle jäi kotiläksyksi saattaa loppuun sukuvaakunan valmistaminen. Tämän lisäksi yhtenä asiana olisi huolehtia siitä, että seuraavassakin sukukokouksessa saisimme kuulla historiikin jostakin sukumme esi-isästä.