Lauantai 06.06.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Haaste muistiystävällisiin tekoihinHaaste muistiystävällisiin tekoihin

Haaste muistiystävällisiin tekoihin

10.9.2019 Keski-Suomen Muistiyhdistys ry,Keski-Suomen Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskus/Juttuvinkki/Annemari Mäntynen

Perinteistä Muistiviikkoa vietetään jälleen viikolla 38 (16-22.9). Muistiviikolla tuomme esille sairastuneiden ääntä ja arkea sekä pyrimme vähentämään muistisairauksiin ja muistisairaisiin ihmisiin liittyviä ennakkoluuloja. Viikon teemana on tänä vuonna muistiystävälliset teot, joiden kautta jokainen meistä voi olla osaltaan mukana rakentamassa muistiystävällistä Suomea.

Haastamme muistisairaiden ihmisten kanssa työskentelevät henkilöt ja työyhteisöt tuomaan julki niitä muistiystävällisiä tekoja, joita he tekevät. Tavoitteenamme on tuoda yhdessä näkyväksi kaikki se hyvä, joka muistisairaiden ihmisten arjessa tapahtuu.  

Toimi näin: Tee muistiystävällinen teko ja mene osoitteeseen

 www.ksmuistiyhdistys.fi/muistihaaste

ja kirjaa tekosi sivulle TAI lähetä muistiystävällinen tekosi ja siihen mahdollisesti liittyviä kuvia (huomioithan luvan kuvattavilta) osoitteeseen toimisto@ksmuisti.fi, niin me lisäämme ne sivulle puolestasi. Julkaisemme sivuston tekoja myös sosiaalisessa mediassa, erityisesti Muistiviikolla.

Kiitos, kun olet mukana rakentamassa muistiystävällistä Suomea!

Muistikummit-toimintamalli on yksi tapa vaikuttaa käsityksiin muistisairauksista. Se muuttaa ajatuksia, toimintaa ja puheita muistiystävällisemmiksi. Muistikummeja on tällä hetkellä jo yli 15 miljoonaa 35 maassa ja viidessä maanosassa. Tavoitteenamme on pitää Keski-Suomessa Muistiviikolla mahdollisimman monta Muistikummituokiota. Tuokiossa käydään läpi perustiedot muistisairauksista ja muistisairaan ihmisen kohtaamisesta.

Uskomme, että muistisairaan ihmisen kohtaaminen lämpimästi, arvostavasti ja ymmärtävästi on tämän päivän kansalaistaito. Kummius kutsuu asettumaan muistisairaan rinnalle ja tekemään omassa lähipiirissä ja arjessa muistiystävällisiä tekoja, jotka voivat olla hyvin pieniäkin. Tule mukaan kaikille avoimeen muistikummituokioon. Tuokioiden paikkakunnat ja aikataulut löydät klikkaamalla osoitteesta http://www.muistikummit.fi/.

Kuvassa Karstulan Uusjokelan ja Mäntyrannan väkeä lähdössä hevosajelulle.