Tiistai 07.07.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Puolukkaralli houkuttelee nuoria tienaamaan Puolukkaralli houkuttelee nuoria tienaamaan

Puolukkaralli houkuttelee nuoria tienaamaan

23.9.2019 Vihreää kultaa -hanke / Siiri Saarimaa

Kyyjärven ja Karstulan nuoret pääsevät kokeilemaan puolukan poimimista ja myymistä helposti Puolukkarallissa. Lokakuun loppuun asti kestävän tempauksen aikana nuoria houkutellaan yhteistuumin tutustumaan luonnon tarjoamaan työmahdollisuuteen.

Skutsin kovin kesäduuni -nimistä luontoyrittäjyyspolkua luotsaava Siiri Saarimaa kerää marjatilauksia ostajilta ja välittää ne nuorille. Nuoret poimivat marjat ja toimittavat puhdistetut puolukat sovitusti asiakkaalle, ja pitävät marjojen myyntitulot itse. Tempaus on jatkoa mustikka-aikaan alkaneelle Pop-up Koju -toiminnalle.

Tempauksen aikana metsään lähteminen on tehty helpoksi yhteisillä puolukkaretkillä. Parin tunnin mittaisilla retkillä etsitään yhteisellä kyydillä hyvä marjapaikka ja poimitaan sangot täyteen. Paikalliset yritykset K-market Mansikka, S-market Karstula ja Sale Kyyjärvi ovat myös lähteneet tukemaan nuorten yrittäjyyskasvatusta ja jokainen vähintään 5 litraa puolukoita myyntiin kerännyt nuori osallistuukin Spotify Premium -lahjakorttien, elokuvalippujen ja Salen lahjakorttien arvontaan.

Puolukkarallin aikana tuoreen, puhdistetun puolukan litrahinta on 2,5€ (25€/sanko) ja marjoja myydään tilauksesta yksityishenkilöille ja paikallisille keittiöille.

Ohjeet osallistumiseen ja puolukoiden tilaamiseen löytyvät nettisivulta: http://bit.ly/puolukkaralli ja Facebookista: https://www.facebook.com/skutsinkovinkesaduuni
Lisätietoja: Siiri / 044 9865 145 WhatsApp: https://wa.me/358449865145