Tiistai 14.07.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Jyrki Mäntynen ja Harald Hirmuinen Suomenmestaruuteen 2019Jyrki Mäntynen ja Harald Hirmuinen Suomenmestaruuteen 2019

Jyrki Mäntynen ja Harald Hirmuinen Suomenmestaruuteen 2019

1.9.2019 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Veikko Huumarkangas

Viime viikonloppuna la. 24.8.2019 vedettiin Kalajoella tämän kesän viimeinen Tractor Pulling vetokisa.

Kuorma-autojen sarjassa oli panoksena Suomenmestaruus. Ennen kisaa oli peli vielä auki. Jännitystä toi lisäksi, kun Harald Hirmuisesta rikkoutui perä edellisessä kisassa. Perä ehdittiin kuitenkin korjata ja kaikki oli kunnossa lähdettäessä Kalajoelle kisaamaan mestaruudesta, kertoi Jyrki Mäntynen.  

Jyrkille olisi riittänyt toinenkin sija tämän vuoden Suomen- mestaruuteen. Mitään ei jätetty kuitenkaan sattuman varaan, vaan nyt Harald Hirmuinen näytti voimansa ja muut olivat vailla mahdollisuuksia. Näin Suomenmestaruuspytty matkasi Jyrki Mäntysen ja Harald Hirmuisen mukana Kyyjärvelle. 

Kisan ratkettua Jyrki kertoi haastattelussa, että Harald Hirmuista on rakennettu pikäjänteisesti kolmen vuoden ajan, aina pikku stinttejä kerralaan. Tänä vuonna sitten otettiin isompi askel rakentamisessa ja tuloksana on Suomenmestaruus. Itse asiassa jo neljäs mestaruus. Ensimmäinen 2012 sekä 6500kg että 8500kg sarjoissa. 2016 tuli suomenmestaruus tässä Race Trucs 8500 sarjassa. Nyt sitten tuli tämä neljäs mestaruus.  

Itse autosta voi kertoa, että auto on rakennettu perustuen Volvon F16 rakenteeseen. Moottorissa on 2300 hevosvoimaa, mikä näkyy kyllä vedossa. Katsokaapa oheiselta videolta auton ylittäessä vedossa FullPull rajan 110m. Korsteenista tulee yli metrin lieskat ... huh huh. Voima puhuu omaa kieltään siinä tilanteessa. Jyrki kertoi, että moottorin voima vaikuttaa auton runkoon todella voimakkaasti. Kun hän peräremontin yhteydessä nosti auton takapään ilmaan, painon helpottaessa, runko kääntyi heti vitakselle. Monet vedot ovat tehneet tehtäväänsä rungossa.

Myös auton tasapaino, vedettäessä lavettia, näyttelee suurta osaa onnistumisessa. Tasapainon löytyminen on sitten taiteilemista voiman ja lavetin kiinnityskohdan kanssa.

Tällainen "harrastus" vaatii yhteistyötä eri tahojen kanssa. Autosta löytyy paikallista sekä seutukunnallista osaamista. Isossa roolissa on Kauhajoella sijaitseva Jukka Laitamäen koneistamo, jossa mikään ei ole mahdotonta. Myös Aleksi Peltoniemi on isossa roolissa kuljetuksien osalta, hän myös ajoi Haraldia Tyrnävällä ja voitti kisan. Aleksin kalustolla viedään Harald eri kisoihin. Osia on tehty myös Sorvaamo Patovistilla sekä Lappajärvellä Finnilän konepajalla. Osia tulee aina ulkomaita myöten, alan parhailta tekijöiltä. JS-Pinta vaatettaa kuljettajat ja mekaanikot!

Seuraavat yritykset ovat mukana yhteistyössä:

Volvonvaihteistot.fi

Kp-koneurakointia.fi

Aleksi Peltoniemi Oy

BetSet yhtiöt

Sorvaamo Patovisti

JS-Pinta

Koneistus J.Laitamäki

Poppankki Kyyjärvi Karstula

Konehuolto Piilonen

Kasari Machinery

Monipalvelu Rannila

Cars Perho

Osatori Oy

Mos-kiito Oy

Hankkija