Tiistai 14.07.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Mitalisade jatkuu - Rantapainin SM-kisoista kaksi kultaa!Mitalisade jatkuu - Rantapainin SM-kisoista kaksi kultaa!

Mitalisade jatkuu - Rantapainin SM-kisoista kaksi kultaa!

1.9.2019 Juttuvinkki / Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Kyyjärveläiset veljekset Aatu ja Lauri Karjalainen voittivat kultaa omissa sarjoissaan rantapainin SM-kisoissa. Kisa käytiin Jyväskylässä Tuomiojärven rannalla 18.8.2019 aurinkoisessa ja lämpimässä säässä.

Kova oli vääntö akseleissa ja hammasrattaissa, kun Jyrki Mäntynen voitti Harald Hirmuisella Tractor Pullingin Suomen mestaruuden Kalajoella elokuun lopulla. Mutta kuten kuvista näkee, kovaa on vääntö myös lihasvoimalla kun taistellaan Suomen mestaruuksista rantapainissa. Kyyjärveläiset Karjalaisen veljekset sen tekivät, onnea!

Aatu Karjalainen voitti kultaa 17-vuotiaiden poikien 50 kg:n sarjassa ja isoveli Lauri miesten 70 kg:n sarjassa.

Rantapaini tässä yhteydessä ei tarkoita sitä painia, jota joskus esimerkiksi Kallioranta RetroCamping alueella on harrastettu vaan kyseessä on suhteellisen uusi ja virallinen Suomen painiliiton alainen laji. Sarjoja on miehille, naisille, pojille ja tytöille. Miesten sarjojen osalta kyseessä oli myös Suomen Cupin osakilpailu. Kilpailun järjestelyistä vastasi Jyvässeudun PainiÄssät ry. Alkukilpailut käytiin Tuomijärven rannalla ja finaalit Lutakon Beach Stadionilla. Kyseessä oli siis myös uudenlainen lajiliittojen kanssa yhteistyössä järjestetty tapahtuma.

Lisätietoa lajista löydät osoitteista

www.painiassat.fi

www.painiliitto.net

Painiässät ry:n kilpailukutsusta löydät kätevästi säännöt ja taustatietoa siitä mistä lajissa oikein on kyse.