Maanantai 06.07.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Antti ja Liisa Saarenketo Etelä-Sudanin illassa seurakuntasalissa torstaina 5.9. kello 18Antti ja Liisa Saarenketo Etelä-Sudanin illassa seurakuntasalissa torstaina 5.9. kello 18

Antti ja Liisa Saarenketo Etelä-Sudanin illassa seurakuntasalissa torstaina 5.9. kello 18

5.9.2019 Kyyjärven seurakunta / Riitta Kytola

Antti ja Liisa Saarenketo ovat olleet Kyyjärven seurakunnan nimikkolähettejä reilut 9 vuotta. Nyt he tulevat viimeistä kertaa nimikkolähetteinä ennen eläkkeelle jäämistään käymään luonamme.

Työ Etelä-Sudanissa on ollut haastavaa, mutta innostavaa. Etelä-Sudan on joutunut kärsimään paljon! Sisällissota oli runnellut maata jo ennen itsenäistymistä 20 vuoden ajan ja sen jälkeen 2013 alkoi uusi sisällisota. Paljon ihmisiä on kuollut, kadonnut ja joutunut jättämään kotinsa.

Köyhyyttä ja pelkoa emme varmaan pysty edes kuvittelemaan! Kuitenkin samaan aikaan näissä olosuhteissa Jumala on toiminut ihmeellisellä tavalla! Liikuttavaa on ollut kuulla Antin kertomuksia ja lukea lähettikirjeitä siitä, miten silloin, kun on menettänyt kaiken, voikin olla rikkaampi kuin koskaan, kun saa elää lähellä Jumalaa.

Tullessaan seurakuntamme läheteiksi Saarenkedot työskentelivät vielä Keniassa, mutta jo siellä oli alkanut suunnittelutyö uuden lähetyskentän, Etelä-Sudanin, avaamiseksi. Loppuvuodesta 2011 Antti ja Liisa muuttivat Etelä-Sudaniin ja saimme olla heidän kanssaan aloittamassa työtä uudella kentällä maailman nuorimmassa valtiossa, joka oli itsenäistynyt 9.7.2011.

Olemme kiitollisia, että olemme seurakuntana saaneet olla mukana Antin ja Liisan kautta Etelä-Sudanin työssä. Näihin 9 yhteiseen vuoteen on mahtunut monenlaista! Tule kuulemaan seurakuntasaliin torstaina 5.9. kello18!