Tiistai 07.07.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Esittelyssä Samin Ammunta Maanrakennus Ilotulitus S.A.M.I. KyEsittelyssä Samin Ammunta Maanrakennus Ilotulitus S.A.M.I. Ky

Esittelyssä Samin Ammunta Maanrakennus Ilotulitus S.A.M.I. Ky

13.9.2019 Kyyjärven kunta / elinkeinokoordinaattori Anu Oksanen

 

1. Kertoisitko itsestäsi ja yrityksestäsi.

S.A.M.I. Ky on perustettu 2014 ja yritys on nimensä mukaisesti monialayritys, joka tekee louhinta- ja maanrakennustyöt sekä ammattimaiset ilotulitusnäytökset varmalla osaamisella. Kaikenlaiset maanrakennustyöt onnistuvat mökkien jätevesijärjestelmien kaivutöistä järeisiin maanrakennustöihin. Louhintapalvelut käsittävät erilaiset kivien ja kallioiden räjäytykset. Yritys järjestää myös ammattitaitoiset ilotulitusnäytökset muun muassa häihin, musiikkitapahtumiin ja muihin juhliin.

2. Miten sinusta tuli yrittäjä?

Yritys perustettiin alun perin Suomen Pyrötekniikan räjähdepuolen töitä varten, mutta sen toimiala on laajentunut matkan varrella ja nyt yrityksen päätoimialana on maanrakennusala. Kesäaikaan töitä tehdään parhaimmillaan neljällä koneella eri kohteissa. Räjäytys-, louhinta- ja ilotulitetyöt ovat kuitenkin vielä vahvasti mukana yrityksen liiketoiminnassa ja näitä töitä tehdäänkin laajalla alueella. Samin ilotulite- ja pyrotekniikkataituruutta onkin nähty Kyyjärven lisäksi mm. Helsingissä, Riikassa sekä useiden bändien keikoilla ja urheilutapahtumissa.

3. Mitä olet oppinut yrittäjänä?

Ensisijaisesti olen yrittäjänä oppinut pitkäjänteisyyttä ja sopeutumiskykyä muuttuviin suunnitelmiin. Koskaan ei koko viikkoa voi suunnitella alusta loppuun siten, ettei muutoksia tulisi. Yksi puhelinsoitto voi laittaa kaikki suunnitelmat uusiksi! Vuosien myötä stressinhallintataidot ovat myös parantuneet. Tällä hetkellä en vaihtaisi yrittäjyyttä millään pois, jos vaihtoehtona olisi palkkatyöhön meneminen.

4. Mitä vinkkejä antaisit yrittäjäksi haluaville!

Suosittelen yrittämistä, mutta siihen ei kannata lähteä pikavoittojen toivossa. Työtä on tehtävä positiivisella asenteella pitkäjänteisesti. Vastoinkäymisiä tulee aina, mutta asioilla on tapana järjestyä!