Keskiviikko 22.01.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
"Kunpa äiti/isä olisi tehnyt ainakin hoitotahdon ja edunvalvontavaltuutuksen""Kunpa äiti/isä olisi tehnyt ainakin hoitotahdon ja edunvalvontavaltuutuksen"

"Kunpa äiti/isä olisi tehnyt ainakin hoitotahdon ja edunvalvontavaltuutuksen"

7.10.2019 Vanhusneuvosto Tuula Härkönen

Vanhustenviikon ti 8.10. Lautasen Jaana tulee kertomaan meille edunvalvontavaltuutuksesta.

Tärkeitä, vaikeita, mutta niin tarpeellisia asioita: oikeudellinen ennakointi.

Voit päättää etukäteen, miten sinua itseäsi ja omia asioitasi hoidetaan. Tulevaisuuden suunnittelu ja ennakointi koskettaa kaikenikäisiä eli meitä jokaista: sairaustuminen tai onnettomuus ei katso ikää.
Sitä helposti ajattelee, että asiat sujuvat itsestään. Esim.avioliitto ei automaattisesti anna oikeuksia vaikka taloudellisiin asioihin, testamentti koskee vasta kuoleman jälkeistä aikaa.

Hoitamalla ja järjestämällä ajoissa, 1. voit varmistaa elämänlaadun ja omien arvojen kunnioittamisen, 2. helpottaa omaisia, viranomaisia ja hoitohenkilökuntaa, 3. ehkäistä väärinkäytöksiä ja hyväksikäyttöä.  Kyllähän asiat hoituvat muutenkin, mutta monimutkaisesti ja kalliisti. Näin siis vältyt byrokratialta!!!

Jaana pankista tulee kertomaan edunvalvontavaltuutuksesta tiistaina 8.10. klo 12 Kivirannan saliin. Tule kuuntelemaan.

PS Nopolan koululta Nissisen Maija ja Noposen Linnea tuovat nuorten musiikkitervehdyksen tilaisuuden alkuun. Lisäksi saamme sydäniskuriesittelyn klo 11.40 ja Siskon murretarina odottaa kuulijoita. Muka-mukavaa!!!

PS Piti vielä sanoa, että edunvalvonta on eri asia kuin edunvalvontavaltuutus. Edunvalvonta on viimesijaisena turvana, sen määrää tuomioistuin tai maistraatti, vuosittain toimitettava tiliselvitys maistraattiin....