Keskiviikko 30.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Esittelyssä Strong Media ja yrittäjä Niklas VuorenmäkiEsittelyssä Strong Media ja yrittäjä Niklas Vuorenmäki

Esittelyssä Strong Media ja yrittäjä Niklas Vuorenmäki

25.10.2019 Kyyjärven kunta / elinkeinokoordinaattori Anu Oksanen

1. Kertoisitko itsestäsi ja yrityksestäsi.

Päätuotteena yritykselläni Strong Medialla ovat asiakasyrityksen markkinointia tukevat videotuotannot ja valokuvauspalvelut. Yritykseni perustettiin aluksi sivutoimiseksi, mutta melko pian aloitin täysipäiväisenä yrittäjänä, koska tilauksia alkoi tulla hyvin ja koin, että yrittäjyys kantaa!

Työni on kehittää asiakkaan kokonaisviestintää tukevaa markkinointimateriaalia. Usein lähdemme liikkeelle asiakkaan raa'asta ideasta ja kehitämme siitä yhdessä toimivan kokonaisuuden. Pitää olla kirkkaana mielessä kenelle, mitä ja miten halutaan viestiä. Vasta tämän jälkeen voidaan esim. video suunnitella kohderyhmää puhuttelevaksi.

2. Miten sinusta tuli yrittäjä?

Vanhempani ovat olleet koko ikänsä yrittäjinä. Kaikessa tällaisissa ääri-ilmiöissä - kuten yrittäjyys - lapselle jää kaksi vaihtoehtoa. Joko hän vannottaa, ettei ala koskaan itse yrittäjäksi tai sitten hän haluaa päästä toteuttamaan itseään yrittäjyyden kautta!

Tein pitkään palkkatöitä ja koin sen huolettomaksi vaihtoehdoksi. Vielä hetki sitten ajattelin, etten koskaan halua alkaa yrittäjäksi. Vähitellen kuitenkin videotuotantoharrastuksen kautta ajatus yrittäjyyden mahdollisuudesta heräsi. Tykkään tehdä visuaalisia asioita ja kertoa tarinaa videotuotannon kautta sekä tehdä itselle merkityksellisiä asioita. Yrittäjänä voin esim. valita itse asiakkaani!

3. Mitä olet oppinut yrittäjänä?

Kaikkein tärkeintä on hoitaa asiakassuhteita hyvin! Asiakassuhde ei ole minulle vain sitä, että raha ja tuote vaihtavat omistajaa. Tähtään pikäkestoisten asiakassuhteiden luomiseen, jotka ovat merkityksellisiä molemmille osapuolille. Liikesuhteessakin toivon, että ollaan ihmisiä ihmisille. Kuunnella asiakkaan tarpeita ja kehitetään niitä eteenpäin yhdessä asiakkaan kanssa.

Mielestäni ihmisen ei pidä tehdä päivääkään asioita, joista hän ei itse nauti. Yrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden omien unelmien toteuttamiseen. Jos sinulla on olemassa joku asia, jota tehdessäsi tuntuu, että aika katoaa ja jos pystyt tätä tekemällä vielä ansaitsemaan leipäsi, niin ei kuin yrittämään!

4. Mitä vinkkejä antaisit yrittäjäksi haluaville!

Parasta yrittäjyydessä on se, että liiketoiminnan skaalautumisessa ei ole mitään rajaa. Voit rakentaa liiketoimintasi juuri sellaiseksi kuin haluat. Pääset toteuttamaan omaa näkemystäsi asiassa kuin asiassa. Kuitenkin tulee muistaa, että asioiden pitää ensin toimia Exelissä ja sen jälkeen se voi toimia oikeassa elämässä! Lisäksi yrityksen alkutaipaleella tulet kohtaamaan paljon asioita, jotka eivät liity yritystoiminnan ydintoimintaan. Näihin asioihin löytyy ja kannattaa hakea apua asiantuntijoilta!