Keskiviikko 28.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Syksyn partiotapahtuma JOTA lähestyySyksyn partiotapahtuma JOTA lähestyy

Syksyn partiotapahtuma JOTA lähestyy

17.10.2019 Mediamyllärit/Erik Holmberg

Vuoden ehkä laajin partiotapahtuma JOTA/JOTI (Jambore in the air/Jambore in the internet) tuo ensi viikon vaihteessa 19.-20.10 yhteen tuhansia partiolaisia,niin nuoria kuin aikuisia, yhteen ympäri maailman.

Tulevana viikonloppuna eli siis 19.-20. lokakuuta,Kaakkkurikillan  "Radioaktiivit" virittävät jälleen  JOTA-aseman Sahapakalla. Isäntänä toimii .kuten aiemminkin, Lillvisin Matti ja kavereina hyöriivät Risto P ja Eki H.   Kyyjärven Jota on ollut äänessä jo lähes kolmenakymmenenä syksynä ja kutsuna  on ollut OH6SUF  joka on eräänlainen osoite radioyhteyksiä pidetttäessä. 

Jotatapahtumassa on mahdollisuus  olla ohjatusti yhteydessä partioasemiin Suomesa ja hyvän "radiokelin" sattuessa myös  Suomen ulkopuolelle . Tapahtumassa kerrotaan myös mitä amatööriradioharrastus on ja miten  radio toimii. Entä miten ääni kulkee "jostakin" radiovastaanottimeen tai onko tietokoneella ja radiolla mitään yhteistä?

Enpä tiedä pystymmekö vastaamaan kysymyksiin ,mutta yritetään mahdollisuuksien mukaan.

Kuten alussa mainittiin tapahtuman junailee Kyyjärven  Kaakkurikilta. Mikä siten on tämä kilta?  Se on osa Suomen Pyhän Yrjänän Partiokiltaa. Kiltojen toiminnan periaatteena  on BP:n antamat periaatteet. Yhtenä tehtävänä on tukea paikallisti partiotoimintaa mahdollisuuksiensa mukaan. Jäsenet ovat entisiä ("vanhoja") partiolaisia , jotka ovat jättäneet varsinaisen partiotoiminnan taakseen, mutta joilla kuitenkin on vielä partiohenki tallella eli "kerran partiolainen, aina partiolainen"

JOTA tapahtumaan voi tulla tutustumaan, vaikkka ei olekaan partiolainen.  Paras aika lienee lauantaina puolen päivän aikaan , mutta tervetuloa muulloinkin- Opastus on Kokkolan tieltä.