Perjantai 29.05.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Näyttely: Huppu & lamppuNäyttely: Huppu & lamppu

Näyttely: Huppu & lamppu

6.11.2019 Kirjasto / Maarit Ohranen & Laura Hetemäki

Laura Hetemäen maalauksia esillä Kyyjärven kirjastossa 11.11. - 5.12.2019.

Laura Hetemäki (s. 1987 Seinäjoella) on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2012. Hän työskenteli aluetaiteilijana Karstulassa, Kyyjärvellä, Kivijärvellä ja Kannonkoskella vuoden 2015. Aluetaiteilijavuoden jälkeen hän on jäänyt Karstulaan asumaan ja maalaamaan. Lisäksi hän opettaa kuvataidetta kansalaisopistossa.

Huppu & lamppu näyttely koostuu akvarelli- ja akryylimaalauksista parin viime vuoden ajalta. Suurin osa näyttelyssä esillä olevista akvarelleista on syntynyt viime helmikuussa residenssissä Budapestissa ja muut maalaukset työhuoneella Karstulassa.

Lauran kertomaa:
"Työskentelyssäni olennaista on antaa tilaa sattumille ja teokselle itselleen kertoa mitä se voisi olla. Etsin maalaamalla vapautta, joka ilmenee joskus esimerkiksi joutsenen, käärmeen, kanahaukan tai sammakon muodossa. Olen kiinnostunut arkisista, ällöttävään, ihanaan ja pelottavaan kietoutuvista aiheista."

"... Maalaan taloa. Olen kiinnostunut talon edessä roikkuvista mustista oksista ja haimanesteenvärisestä lumikasasta. Tai ainakin kuvittelen haimanesteen olevan sen väristä. Oksat ovat kirsikkapuiden. Tiedän kun seuraavan kerran kiinnitän niihin huomiota, ne eivät näytä enää mustilta möröiltä vaan ovat muuttuneet valtavaksi vaaleanpunaiseksi kukkapilveksi, Karstulan hanamiksi. Maalauksen etuosaan tulee joutsen ja vesiallas. Olen yllättynyt ja iloinen. Olen 31-vuotias, enkä vielä koskaan ole maalannut joutsenta..."

Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina, osoitteessa Tuliharjuntie 43:

  • Ma klo 13 - 19
  • Ti klo 10 - 16
  • Ke klo 10 - 16
  • To klo 13 - 19

Tervetuloa!