Tiistai 24.11.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Satamassa kävelyllä :)
Vekaroiden lokakuun kuulumisiaVekaroiden lokakuun kuulumisia

Vekaroiden lokakuun kuulumisia

8.11.2019 Nopolan päiväkoti/Vekarat, Katri Väinämö

 

Hei!

 

Kyyjärvi on saanut ylleen talvisen lumivaipan ja me päiväkodilla nautimme siitä hurjasti! Tässä jutussa muistelemme kuitenkin mennyttä lokakuuta ja kerromme vähän meidän kuulumisiamme. 

 

Lokakuu alkoi päiväkodillamme eläinviikolla. Jumpassa liikuimme eläinjumpan innoittamana ja askartelupäivänä maalasimme kanamunien kennoja. Metsämörriretkillä mietimme, mitä eläimiä lähimetsässämme asuu ja mitä ne mahtavat syödä. Vekarat olivat sitä mieltä, että Kyyjärven metsissä asuu myös virtahepoja :) Viikoittaisilla Metsämörri-retkillä voidaan tutustua myös muuhunkin lähialueeseen kuin metsään, joten vierailimme Vekaroiden kanssa myös satamassa. Tarkistimme, olivatko kaikki veneet viety jo talviteloille ja ihailimme samalla rannan uutukaista mökkiä. 

 

Valtakunnallisen vasun perusteet velvoittavat meitä ottamaan toiminnassa huomioon lasten kiinnostuksen kohteita. Päätimmekin lokakuussa pitää toiveaskartelupäivän, jolloin lapset saivat päättä itse, mitä askartelisimme. Vekaroiden ryhmässä kaikenlaiset traktorijutut ovat nyt kovassa huudossa, joten taiteilimme tietenkin jokaiselle lapselle omat traktorit. Niistä tuli hurjan hienoja. Otimme traktorit ja muut työkoneet mukaan myös jumppasalille ja siellä sitä vasta pystyikin hurjastelemaan! 

 

Lokakuussa vietimme päiväkodilla myös isovanhempien päivää. Toivotimme lasten isovanhemmat ja muut tärkeät aikuiset tervetulleiksi päiväkodillemme touhuamaan. Lauloimme, jumppasimme, maalasimme ja herkkuttelimme kaikki yhdessä. Valitettavasti ihanasta päivästä ei jäänyt kenenkään puhelimeen kuvamateriaalia, mutta sitäkin lämpimämmät muistot :)

 

Lokakuun viimeisen viikon teema oli Halloween ja aistit. Tunnustelimme käsillämme erilaisia materiaaleja, kuten punaiseksi värjättyä riisiä ja mustia makaroneja. Olimme tehneet purkkiin "limaa", jota rohkeimmat tunnustelivat käsin ja toiset lusikalla. Koitimme selvittää hajuaistin avulla eri purkkien sisältöjä sekä pelasimme äänibingoa. Jumppatunnilla etsimme haamuäidin eksyneitä lapsia kuvavihjeiden avulla. Onneksi meillä oli etevät lapset apuna ja löysimme kaikki karkulaiset! Tietenkin juhliin kuuluu myös pienimuotoinen herkuttelu, joka toteutui meilläkin :) 

 

Viimeiselle viikolla kävimme myös katsomassa kirjastolla esitettävää "Mieletön mystinen kekkerihässäkkä" -näytelmää. Esitys oli jatkoa jo aiemmin nähdylle tarinalle, joten oli mukava käydä katsomassa jatko-osakin. 

 

Sellainen oli meidän lokakuu. Jäämme odottelemaan innolla lumista talvea ja lähenevää joulua :)