Perjantai 23.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Sale Kyyjärven Niina Viitala ja arvonnassa voittaneet Sonja Pohjoiskangas, Saana Keisala, Helmi Kytölä ja Eevert Humalajoki
Puolukkaralli maalissaPuolukkaralli maalissa

Puolukkaralli maalissa

19.11.2019 Vihreää kultaa -hanke / Siiri Saarimaa

Tänä syksynä joukko nuoria on tienannut rahaa poimimalla puolukoita puhtaista metsistämme. Karstula-Kyyjärven 4H-yhdistyksen Skutsin kovin kesäduuni järjesti tempauksen innostamaan nuoria metsän aarteiden perään.

Tempauksen aikana puolukkaa myytiin 105 litraa ja nuoret tienasivat satoja euroja. Puolukkaa olisi lopulta ostettu paljon enemmänkin, kun sekä Karstulan että Kyyjärven kunnat lähtivät tukemaan nuorten työskentelyä tilaamalla paikallista marjaa. Ensi vuonna tempaus järjestetään uudelleen ja tällä kertaa metsään lähdetään aiemmin, jotta suuremmatkin tilaukset ehditään täyttää. Töitä on siis tiedossa jatkossakin!

Paikalliset kaupat olivat mukana kannustamassa nuoria töihin lahjoittamalla ahkerille poimijoille palkintoja, jotka arvottiin rallin päätteeksi kaikkien osallistujien kesken.
- Hienoa, että nuoret lähtevät innokkaasti poimimaan marjoja, iloitsi K-market Mansikan kauppias Tarleena Raatikainen.

Poimiminen oli mukavaa, lähtisin toisenkin kerran, totesi Spotify-lahjakortin arvonnassa voittanut karstulalainen Saana Tanskanen.

- Puolukan poimiminen on hyvä tapa tienata ja se oli kivaa. Sai lähteä mehtään ja ottaa kahvia mukaan. Tehtiin marjareissut yhdessä kaverin kanssa, kertoi kokemuksistaan kyyjärveläinen Saana Keisala.

- Ihan kivaa hommaa, palkka oli hyvä, komppasi Aaron Noponen.

Lämmin kiitos Puolukkarallin asiakkaille, S-Market Karstulalle, Sale Kyyjärvelle ja K-Market Mansikalle! Ja tietenkin Kyyjärven super-nuorille!